Allergia – pollen allergia, szénanátha

1. Tünetei, oka, következménye

Hazánkban a serdülők kb. 20%-át, a felnöttek kb. 10-át érint a pollen allergia vagy orvosi nevén rhinitis allergica. Igazából nem csak pollen, hanem por, szőr és bármilyen orrnyálkhahártyát kórosan irritáló anyag kiválthatja. Ilyenkor vizes, gyakori orrfolyás mellett tüsszögés, orrcsavarás érzés, könnyezés, kötőhártya vörössége, szemhéjduzzanat, garatba váladék lefolyás a leggyakoribb, kínzó tünet. A pollen allergia társulhat légúti allergiával is, mint pl. asztma. Ilyenkör köhögés és akár fulladásérzés is megjelenhet a tünetek között.

Sajnos az okát félreértelmezik, mivel allergén anyagot keresnek a pollen allergia mögött. Pl. parlagfű, nyír, nyár stb. Véleményem szerint (Dr. Hegedűs György) nem a pollen az oka, hiszen akkor mindenki allergiás töneteket produkálna ilyenkor (ami pedig nincs így). Ezt inkább az életmódbeli eltérések (stressz, táplálkozás, folyadékbevitel stb.) okozzák. Viszont nehéz az életmódon változtatni,de elengedhetetlen a végleges gyógyuláshoz.

2. A pollen allergia hagyományos kezelése

A pollen allergia kezelése

Antihisztamin gyógyszerek: ezeket receptre vagy recept nélkül lehet szedni rendszeresen, az allergia időszakában. Hatékonyak, de okozhatnak fáradékonyságot, gyengeséget, illetve bizonyos gyógyszerekkel nem lehet vezetni.

Orrdugulást csökkentő spay-k: az orrdugulást csökkentő szerek helyileg az orrban az ereket húzzák össze, így hatékonyan csökkentik a duzzanatot, de nincs hatásuk az orrfolyásra, orrviszketésre vagy a szemtünetekre. Viszont az érösszehúzó hatáshoz hozzászokik az orrnyálkahártya, mert hosszú távon olyan változásokat indít be, amelyek az orrban értágulatot, nyálkahártya duzzanatot és a hatékonyság elvesztését és esetenként orrvérzést eredményeznek.

Szteroid tabletták: nagyon erős fájdalomcsillapító és gyulladás csökkentők. Majdnem mindig hatásos. De a mellékhatásai is ugyanilyen erősek. Mivel hormont tartalmaznak, ezért hatnak a hormonrendszerre is, pl menstruációs zavarokat is okozhat a betegtájékoztató szerint. Ezen kívül a gyomorfekély, szívritmuszavar, magas vérnyomás és görcsroham is szerepel a mellékhatás listán a betegtájékoztatóban.

Immunológiai kezelés: Az allergiát okozó anyagot, például pollent használják bőr alá fecskendezve aktív immunreakció kiváltására. Ezzel a saját védekező mechanizmust serkentve. Ennek lehetnek rövid időn keresztül komoly tünetei és mellékhatásai.

Akupunktúra, homeopátia, vitaminszedés és még sok más különböző hatékonyságú “alternatív” terápia is szerepel a pollen allergia kezelési palettáján

3. Hogyan segít a Safe Laser?

A 40 éves orvosi lézer kutatás eredményeként kifejlesztett Safe Laser készülékekkel végzett lézer kezelés fájdalomcsillapítógyulladáscsökkentő és biostimuláló hatást fejt ki a megvilágtott területen.

Safe Laser 30 és Safe Laser 150

Ezekkel a készülékekkel az orrnyálkahártyán keresztüli direkt lézerbevilágítása szükséges. Ennek során az allergia okozta nyálkahártya duzzanat (ödéma) és gyulladás csökken, a panaszok is mérséklődnek, akár teljesen megszűnnek.

Safe Laser 150 sugárszűkítővel
Safe Laser 30

Már 26 éve masszív pollenallergiától szenvedek, ami asztmás rohamokkal, orrdugulással, szemgyulladással és miden máskellemetlen tünettel jár, amitől szenvedni lehet!
Ezek a tünetek főleg parlagfű virágzása idején tették az életemet elviselhetetlenné.
Ebben az időszakban eleinte orrcseppel, majd későbbiekben orrsprayvel próbáltam az orrdugulástól megszabadulni és egy kicsivel több levegőhöz jutni.
Ennek következményeként évek alatt a szaglásom teljesen tönkrement, mert úgy szétmarták a szaglószervemet a fent említett vegyszerek. Már arról is lemondtam, hogy valaha, valaminek is fogom még érezni a szagát frown hangulatjel
Amikor először találkoztam a Safe Laser készülékkel eléggé hitetlenkedve néztem… és az esélytelenek nyugalmával kezdtem el az orrbesugárzást a lézerrel, mondván nekem már ez sem árthat.
A következő allergiás szezonkor a tünetek enyhülni kezdtek – kevesebbet dugult be az orrom, nem volt asztmás rohamom – tehát tényleg könnyebben éltem meg ezt az időszakot.
Igazán akkor döbbentem meg, amikor a szaglásom elkezdett visszatérni. Egyik reggel arra ébredtem, hogy friss finom kávé illatot érzek! Erre végképp nem számítottam. Azóta a szolidabb illatokat is érzem és hálás vagyok érte, hogy egy érzékszervem újra működik!
Köszönöm Nektek ezt az érzést!

Tibor

ikon_ctg_kerdezz

Tájékozódjon telefonon!

06 70 284 9038

Küldjön üzenetet!

ikon_ctg_kerdezz

Hatékony-e az Ön problémájára a Safe Laser?

Melyik készülék a megfelelő?

 Safe Laser készülékek:

alkalmazási területek, árak, tartozékok

Információkérés - időpontkérés kipróbálásra

  • A DrLaser.hu célja, hogy minden megyében megtekinthető, kipróbálható, megvásárolhatóak legyenek a Safe Laser termékek. Már jelenleg is több vidéki városban elérhetőek. Ezért kérjük, adja meg városa nevét, hogy segíthessünk, hol találja Önhöz a legközelebbi Safe Laser pontot. Illetve ezen információk alapján tervezni tudjuk, hol érdemes legközelebb Safe Laser pontot nyitni.
  • Az Adatvédelmi szabályzatott a weboldalon a láblécből éri el
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.