Herpesz kezelése

Ki ne ismerné az ádáz, és leküzdhetetlennek tűnő ajakherpeszt, ami minden egyes alkalommal a legrosszabb pillanatban támad? Ki ne állt volna még soha egy-egy reggel fejcsóválva a fürdőszoba tükör előtt, amikor fránya kis hólyagocskát fedezett fel a szája szélén? A herpesz természetesen nem tud jókor felbukkanni, mégis miért kell mindig randevú, állásinterjú, nyaralás, vagy épp egy péntek esti party előtt megjelennie?! Miért jár fájdalommal, kellemetlen érzések tömkelegével, és miért olyan nehéz megszabadulni tőle? Miért jön ki újra, és újra? Hogyan lehetséges a herpesz kezelése…?

Egy menyasszony kálváriája élete legszebb napján

herpesz kezelése„Közelgett életünk legszebb napja, minden tökéletesnek tűnt. Lubickoltam a boldogságban, leendő anyósomék szeretetében, édesanyámék büszke és örömteli pillantásaiban. Mindenről gondoskodtunk: helyszín, dekoráció, szülőköszöntő ajándékok, ültetési rend… Teljes volt a zsongás, de úgy tűnt, minden remekül halad. Eljött a nagy nap, mikor is reggel a tükörből egy herpesz bámult vissza rám. Ezt nem hiszem el- suttogtam elhűlve, és önkéntelen mozdulatot tettem: az ujjammal próbáltam visszanyomni- mintha az lehetséges lenne. Nem állítom, hogy sikítva ugrottam vissza az ágyba a menedéket nyújtó párnák közé-de kedvem lett volna így tenni! Miért nem pattanás? Azt legalább el lehet fedni… Mit csinál egy kétségbeesett lány 2015-ben? Segítségül szólítja mindenkori barátját, a Google-t. Azonnal gép elé pattantam, már írtam is: „herpesz kezelése”. Sorra jöttek a találatok. Fertőtlenítsem teafaolajjal, kapkodjak cinktablettát, ami majd helyre teszi az immunrendszerem, csepegtessek rá citromfű- illóolajat, stb. Gyakorlatilag teljesen leforrázva ültem. Nekem erre ma nincs időm!  Végül rátaláltam a Dr. Laser oldalán a megoldásra: herpesz kezelése Safe Laserrel. Lehetséges?- kérdeztem a szemöldökömet ráncolva. Nincs más választásod!- válaszoltam magamnak… Egy szó, mint száz, úgy döntöttem, a lézerkészülék kap egy esélyt tőlem, hogy megmentse az esküvőm. És ezért a döntésért azóta is hálás vagyok magamnak. És hálás vagyok Hegedűs Doktorúrnak, és a Dr. Laser szakértői csapatának! Azért pedig külön köszönet illeti őket, amiért készséggel segítettek, ahelyett, hogy rávágták volna a telefont egy hisztérikusan sikoltozó, kétségbeesetten hadaró menyasszonyra… 😉 <3

Andi története minden bizonnyal sok olvasónknak ismerős, valójában mindannyiunknak akad néhány hasonló rossz élménye a herpeszvírussal…

Mi az a herpesz, és mi okozza?

A herpesznek megannyi fajtája ismert, bejegyzésünkben elsősorban az ajakherpesszel foglalkozunk, és igyekszünk megválaszolni minden felmerülő kérdést, illetve tisztázni az ebben a témában szárnyra kapott tévhiteket. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a herpeszvírus okozta lehetséges szövődményekre, és a „házi praktikák” veszélyeire.

A herpesz többnyire akkor jelenik meg, amikor immunrendszerünk legyengül. Ez természetesen egyénenként mást jelent. Okozhatja tehát nagymértékű stresszhatás, fertőző betegség, esetleg intenzív UV-sugárzás. Hölgyek esetében gyakorta jelentkezik egy időben a menstruációval, vagy épp terhesség során. Együtt járhat továbbá lázzal, gyomorrontással, de kiválthatják fűszeres ételek is. Van, akinél antibiotikum szedése után bukkan elő, tehát gyakorlatilag minden olyan fizikális, vagy pszichés inger, mely energiát von el, vagy az átlagostól eltérő állapotot idéz elő- okozhat herpeszt! Azaz, ha az immunvédekezés gyengül, az a herpeszvírus aktivizálódását teszi lehetővé. És igen. Mindig a legrosszabbkor. A herpesz kezelése tehát mindig azonnali probléma!

Csípőprotézis műtét

Hogyan terjed a herpesz?

Közösen használt evőeszközök, cseppfertőzés, testnedvek, nemi érintkezés útján terjed a leggyakrabban. A vírus a szervezetbe hatolva megtelepszik az idegdúcokban, és akár évtizedekig is képes ott maradni. Az ajakherpesz esetében két fázist különböztetünk meg. Az egyik az úgynevezett passzív szakasz. Ez akár néhány évig is eltarthat, ebben a fázisban a herpesz nem jár tünetekkel (nem jelennek meg hólyagocskák), azonban a vírus a szervezetben van, lappang, és sajnos nem lehet kiirtani. A herpesz kezelése a passzív szakaszban lehet a leghatékonyabb!

A másik az aktív fázis, mely néhány napig, maximum 3 hétig tart. Ez nem más, mint a hólyagok megjelenése. Ez fájdalommal, kellemetlen, húzódó érzéssel, esetleg viszketéssel jár. A herpesz kezelése ez esetben nehézkesebb, mint a passzív szakaszban!

A herpesz valóban okozhat szövődményeket?

Sajnos igen, és gyakrabban, mint gondolná! A herpes simplex vírus 1  (HSV-1) nevű baktérium (mely az ajkakon megjelenő hólyagokért is felelős) kiemelkedően agresszív módon képes a terjedésre. Elegendő akár csak ujjunkkal hozzáérni a herpeszhez, hogy később más testrészünkre, szerveinkre is átvigyük a vírust, mely nagyon komoly problémákat okozhat:

  • Kötőhártya gyulladást
  • Tüdőgyulladást
  • Bakteriális sebfertőzést
  • Fogágy-betegségeket
  • Immundeficittel küzdő betegeknél és csecsemőknél pedig akárpedig agyvelő-, vagy agyhártyagyulladást!
  • Az ajakherpesz (labiális) az esetek több, mint 30%-ában okoz genitális herpeszt.

A herpesz kezelése tehát semmilyen esetben sem tűr halasztást!

A herpesz kezelése népi gyógymódokkal

Nagymamánk, a szomszédasszony, és az internet bármilyen helyzetre készséggel kínál gyógymódot, azonban ezekkel a praktikákkal célszerű óvatosan bánnunk, hiszen számos módszer sokkal inkább súlyosbítja a problémát, mintsem megoldaná azt. A maró hatású szerek (fogkrém, citrompótló tabletta) alkalmazása semmilyen esetben sem javasolt, hiszen nem csupán kiszárítja, hanem kimarja a bőrt, ezáltal a vírusfertőzés területének nagysága nő, és a vírus tovább is terjedhet! Az Andi által említett illóolajok nem okoznak ilyen nagymértékű kárt, azonban sajnos nem is bizonyulnak hatásosnak…

A herpesz kezelése krémekkel és gyógyszerekkel

Igen nagy a választék a vény nélkül kapható herpeszkrémek piacán, mely abból a szempontból pozitívum, hogy mindenki kiválaszthatja a számára leghatékonyabb márkát. Azonban nem árt vigyázni: néhány hónap, vagy év elteltével szervezetünk reakciója megváltozhat, és megeshet, hogy ami annak idején hatásosnak bizonyult, az mára hatástalan. A herpeszkrémek hatóanyaga többnyire megegyezik (úgynevezett acyclovir nevű vegyület), különbség többnyire inkább az árukban van. A szájon át alkalmazható vírus elleni gyógyszerek (hatóanyaga szintén acyclovir, vagy valaciklovir) is megszüntethetik a tüneteket, de hosszútávon egyik lehetőség sem kínál biztos megoldást. Aki évente több, mint 4 alkalommal küzd ajakherpesszel, annak lehetősége van egy megközelítőleg egy éves gyógyszeres kúrát választani, mely segítségével akár évekre is leszámolhat a herpesszel. De ki tenné ki magát folyamatos, hosszú távú gyógyszeres kezelésnek, ha van más módszer? Ki okozna ilyen jellegű sokkot egészséges szervezetének, ha van lehetősége helyileg valóban hatékonyan kezelni a problémát?

Herpesz- TEDD!

  • Fontos, hogy minél több alkalommal mossunk kezet, fokozottan figyeljünk a higiéniára- hiszen ezzel megelőzhetjük a vírus terjedését, a felülfertőzést!
  • A fertőzés lefolyását követően cseréljünk fogkefét!
  • Jegeljük a fertőzött területet, ezzel bár el nem mulasztjuk a hólyagokat, csillapíthatjuk a fájdalmat!

Herpesz- NE TEDD!

  • Aki fertőzött, nem mehet csecsemő közelébe, hiszen egy kisbaba esetében fokozottabb a fertőzésveszély, és súlyosabbak lehetnek a szövődmények is!
  • A herpeszt nem szabad piszkálni, harapdálni, kilyukasztani, hiszen ha megnyitjuk a sebet, a vírus könnyen terjedhet más területre is!
  • Ne alkalmazzunk savas kémhatású, maró anyagokat, hiszen ezzel hatalmas károkat okozhatunk!

Létezik hatékony, hosszú távú, azonnali megoldás? Létezik olyan kezelési lehetőség, melynek a gyógyszerekkel, krémekkel ellentétben nincsenek mellékhatásai és nem károsak az egészségre? Létezik! És amennyiben nem akarjuk kitenni magunkat a herpesz megjelenését követő komoly szövődményeknek, a herpesz kezelése nem tűr haladékot!

Herpesz kezelése

A Safe Laser 150-es készülék fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és biostimulációs hatásának köszönhetően akár egyetlen kezeléssel leszámolhatunk a hólyagok okozta kellemetlen érzésekkel, és a herpesz akár azelőtt meggyógyul, hogy megjelent volna! Az orvosi vizsgálatot követően a páciens megtanulja önmagát kezelni, így bármikor lép fel a fájdalom, azonnal képes lesz csillapítani! A Safe Laser készülék alkalmazása során továbbá nem kell szövődményektől, mellékhatásoktól tartanunk, hiszen maximálisan biztonságos, így bárki, bárhol használhatja!