A csípőkopás kezelése Safe Laser-rel

A csípőkopás kezelése egyre aktuálisabb kérdéskör, hiszen sajnos igen gyakori betegségnek, problémának minősül, statisztikai adatok szerint a magyar lakosság 20-25%- át, azaz ¼-ét érinti. Ez az adat egészen pontosan azt jelenti, hogy minden 4. ember élete során sajnos előbb, vagy utóbb tapasztalja a csípőkopás tüneteit, és megküzd az abból fakadó kellemetlenséggel, fájdalommal.

Általában az 50 év felettiek, többnyire nők vannak veszélyben, azonban egyre több 20-30 éves beteget is regisztrálnak. A csípőkopás előfordulásának gyakorisága az életkor előrehaladtával nő, és sajnos kijelenthetjük, hogy 75 év fölött már csak mindenki érintetté válik, nemtől, életritmustól függetlenül. Így a csípőbántalmak okozta problémák egy bizonyos életszakaszban gyakorlatilag elkerülhetetlenek, a csípőkopás kezelése pedig igencsak időszerűvé válik.

További statisztikai adatok arra mutatnak, hogy a járóbeteg- rendeléseket felkereső páciensek 20%-a bizony mozgásszervi panaszokkal fordul orvoshoz, ami szintén egy igen magas százalékos aránynak minősül. A csípőkopás kezelése tehát valóban minden korosztályt érinthet!

Mik a csípőkopás tünetei?
csípőkopás kezelése

csípőkopás kezelése

A legelőször jelentkező tünet általában a csípőízület környékén érzett fájdalom, mely kis idő elteltével képes olyannyira felerősödni, hogy a szabad mozgás tekintetében korlátozza a beteget, aki előbb, vagy utóbb sántítani kezd, hogy kímélje a sajgó területet. Kezdetben a fájdalmat a páciensek elinduláskor érzik, később enyhülést tapasztalnak. Azonban ahogy telik- múlik az idő, és a beteg nem részesül megfelelő kezelésben, ez a panasz súlyosbodik: ekkor már a fájdalom a terhelés hatására egyre erősebbé válik, a csípőkopás kezelése pedig halaszthatatlan lesz!

Fontos, hogy felismerjük: kopásra nem csupán a csípő fájdalma utalhat! A fájdalom nem ritkán jelentkezik a lágyékhajlatban, vagy a keresztcsont tájékán; és szélsőséges esetben akár a térd felé is sugározhat! Ez idővel a mindennapi mozgásban korlátozza a beteget, hiszen fájdalmassá válnak számára az eddig rutinszerűen végzett tevékenységek, mint például a lépcsőzés, vagy akár a buszra történő felszállás. Később akár a beteg önellátása is veszélybe kerülhet, hiszen az egyre erősödő fájdalom sajnos meggátolja abban, hogy önmagáról gondoskodjék!

Tekintse meg a WHO kutatási eredményeit az alábbi grafikonon!

Milyen jellegű csípőkopásokat ismer a tudomány?

A csípőkopásnak két fajtáját kell, hogy megkülönböztessük a kialakulás oka szerint.

Az elsődleges porckopás oka – a fentiekben is említett – életkor okozta változások a szervezetben. Korunk előrehaladtával a porcsejtek kevesebb szerves állományt termelnek, és a porcszövet jelentős mennyiségű vizet veszít. Így csökken a rugalmassága, melynek következtében veszít terhelhetőségéből, hiszen a porc sérülékenyebbé válik! A markáns fájdalom oka tehát, hogy az ízületi felszínről lekopik a porc, az ízületi folyadék csökken, aminek következtében a csontfelületek szabadon érintkeznek, gyakorlatilag egymáshoz dörzsölődnek, mely kínzó fájdalommal jár!

A másodlagos kopás oka többnyire jól azonosítható csípőízületi betegség kialakulása, melyet az ízület fokozott terhelése, és ennek következtében rongálódása eredményez. Erre példaként említhetjük a veleszületett csípőficamot (melyre szintén a lányok bizonyulnak hajlamosabbnak; náluk kétszer gyakrabban fordul elő, mint a kisfiú- csecsemők esetében).

Mit tehet, hogy megelőzze a bajt?

Az egészséges életmóddal, a rendszeres testedzéssel a csípőkopás kialakulásának a kockázata jelenős mértékben csökkenthető! Csípőízületeink napi terhelésnek vannak kitéve, ezért kiemelkedően fontos a folyamatos karbantartásuk! Csípőízületi problémákkal küzdő betegeink magas százaléka küzd túlsúllyal, az ő számukra minden esetben a súlycsökkenés az elsőszámú tanácsunk; hiszen a csípőnkre nehezedő testtömeg sajnos fokozott igénybevételnek teszi ki az ízületeket és a porcokat (belső szerveinkről nem is szólva). Fontos tehát, hogy testsúlyunkat egészséges élelmiszerek fogyasztásával, és rendszeres mozgással optimális szinten tartsuk!

Mit tehet, ha a csípőkopás tüneteit tapasztalja?

Ebben az esetben az a javaslatom, hogy azonnal forduljon orvoshoz, mielőtt a baj valóban komolyra fordul! A rendelőkben, kórházakban a diagnózis felvétele teljes mértékben fájdalommentes; röntgennel történik. A felvételt elemezve válik majd láthatóvá a probléma mértéke. A röntgenkép segítségével az orvos diagnosztizálhatja a porc alatti csontok meszesedését; azonban ez még igen csekély problémára utal! Ha elodázzuk kezelőorvosunk felkeresését, a probléma súlyosbodhat, miképp cysták alakulhatnak ki a csontban, illetve osteophyták (meszes csőrök) a csont szélén.

Mi a teendő, ha csípőkopást diagnosztizáltak Önnél?

Erre a kérdésre a válasz mindig a beteg állapotától függ. Az előrehaladott csípőízületi kopást hagyományos módszerekkel gyakorlatilag lehetetlen kezelni, hiszen minden csupán pillanatnyi segítséget jelent a szenvedő beteg számára. Szerencsés esetben különféle kezeléseknek köszönhetően aránylag hosszú ideig maradhat panaszmentes a beteg, azonban ez nem jelent gyógyulást! A tünetek pedig egy bizonyos idő elteltével ismét jelentkeznek, ezúttal általában erősebben, és valósággal megkeserítik a beteg mindennapjait. Az orvosok többsége általában műtéti kezelést javasol, mely során művi csípőízület beültetésére kerül sor, a lábadozási idő azonban elég hosszadalmas. Csípőkopás kezelése tekintetében tehát érdemes a legkorszerűbb megoldást választanunk!

Csípőkopás kezelése Safe Laser 500 Infra készülékkel

A Safe Laser 500 Infra készülék merőben különbözik az eddig ismert, hagyományos gyógymódoktól!

Az alábbi videót megtekintve egy kedves, idősebb hölgy tapasztalataiba nyerhetnek betekintést!

Csípőkopás kezelése

A Safe Laser 500 Infra készülék ár- érték arányban valóban a leghatásosabb megoldás a csípőkopás kezelésére. A szövetek mélyebb rétegeibe hatolva nem csupán a kínzó fájdalmat szünteti meg, hanem hozzásegít a tartós gyógyuláshoz is! A Safe Laser készüléket emellett bárki teljes biztonsággal használhatja- akár más jellegű mozgásszervi panaszok kezelésére is!