A parlagfű-allergia

A parlagfű-allergia valódi oka és kezelési lehetőségei

Mi is pontosan a parlagfű-allergia, és mi okozza az allergiás reakciókat?

Az allergia nem más, mint egy szélsőséges immun- válasz szervezetünk részéről, melynek hátterében igen sok kiváló ok (kisállatok szőre, pollen, fém, bizonyos ételek, atka, stb.) állhat. Azaz, ha például konkrét problémánk a parlagfű-allergia, akkor szervezetünk túlzott reakcióval válaszol a parlagfű virágzása idején megjelenő pollenekre, és ez a túlzott reakció eredményezi az ismert tüneteket: bepirosodik és könnyezni kezd a szemünk, folyik az orrunk, elzáródnak a légutaink, esetleg asztmatikus tüneteket produkálunk.

Fényterápia akkor és most…

Safe Laser és polarizált fényMár az ókorban is tisztában voltak a polarizált fény jótékony hatásaival, hiszen nem más, mint maga Hippokratész is foglalkozott már a gyógyítás e szokványosnak nem mondható formájával. Később a reneszánsz ember ismét felfedezte a fényben rejlő lehetőségeket; azonban akkor ez még sokkal inkább alapult megfigyeléseken, mint tudományos kutatásokon. 1669-ben Erasmus Bartholinus jegyezte le az első ismert írásos emlékünket, majd 1815-ben David Brewster kutatásai igazolták a teóriákat, feltevéseket.

A parlagfű-allergia kezelése, a tünetek megszüntetése

A parlagfű-allergia megszüntetésének megannyi módját ismeri manapság az orvostudomány. Kezelhetjük antihisztaminokkal, szteroidokkal, vagy választhatunk természetes módszereket, mint például az akupunktúra, a homeopátia, fogyaszthatunk gyógyteákat, fordulhatunk reflexológushoz segítségért.

A népi gyógyászat meglehetősen kedveli a „sárkány ellen sárkányfű”, azaz a kutyaharapás szőrivel– típusú kezeléseket. Érdekességként említem; parlagfű- allergia kezelése érdekében például komoly hagyománya van a kecsketej- fogyasztásnak (miután a kecskéket huzamosabb ideig parlagfűvel etetik).

A fenti terápiás lehetőségek igen sokrétűek, akár egymással kombinálhatóak is a tökéletes eredmény érdekében, de nem feledkezhetünk meg a hátrányaikról sem! A gyógyszeres kezelések következtében számolnunk kell a nem kívánt mellékhatásokkal is. Az enyhébb, természetes gyógymódoknál pedig gyakran azt tapasztaljuk, hogy bár eleinte valóban megszűntek a tünetek, később szervezetünk hozzászokik az efféle terápiához, így az hatástalanná válik, és ismét fellép a jól ismert tünetegyüttes.

Ha valóban hatékonyan kívánunk kezelni és megszüntetni egy betegséget, az merőben más megközelítést, hozzáállást kíván! Ismernünk kell a valódi okokat ahhoz, hogy a problémára valódi megoldást találjunk!

Az allergia, és ami mögötte van

Hogyan lehetséges, hogy van, aki küzd a parlagfű-allergia okozta kellemetlenségekkel, és van aki nem? Hogyan lehetséges, hogy egyszer csak allergiássá válunk valamire, ami régebben semmilyen gondot nem okozott? Hogyan változhat meg immunrendszerünk reakciója bizonyos ingerekre?

A fenti kérdésekre a választ nem az allergiát kiváltó okok, hanem a miértek rejtik:

Az allergia valódi okát minden esetben magunkban kell keresnünk. Az emberi szervezetre a test és a lélek egységeként kell tekintenünk, melyben ha valami elromlik, az a komplett rendszerre hatással van. Nagyon sok allergiás (köztük parlagfű-allergiával küzdő pácienseim) esetében a kezelések során derült fény egy múltbéli tartós stresszhelyzetre, traumára, magánéleti problémákra, esetleg halálesetre,  mely közvetlenül előzte meg adott esetben például a parlagfű-allergia kialakulását. Az allergia hátterében tehát pszichoszomatikus okok húzódtak meg…

Ne feledjük: az allergiás reakció nem más, mint szervezetünk elutasító mechanizmusa! Azaz, ha a problémánk lelki eredetű, szervezetünk abban az esetben is el fog követni mindent az ellenállás, a védekezés érdekében!

Első lépésként tehát fel kell tárnunk, és meg kell oldanunk lelki jellegű problémáinkat, esetleg változtatnunk kell életmódunkon. A tüneti kezelés tekintetében pedig szintén célszerű hosszú távú, mellékhatásoktól mentes eszközt választanunk.

Innováció a parlagfű-allergia kezelésében

Teniszkönyök kezelése

A javasolt Safe Laser 150, vagy a Safe Laser 500 infrakészülékünk lézersugarai a szövetekbe is képesek behatolni, ezáltal célzott hatást fejtenek ki a bőrfelszínen, és a szövetek mélyebb rétegeiben egyaránt. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, biostimulációs hatásának köszönhetően a szövetek is regenerálódni kezdenek!