Allergiás tünetek kezelése

Avagy: hogyan vészeljük át az augusztust?

Az allergiával küzdő népesség számára az augusztus valódi pokol. A pázsitfűfélék, a lórom, az útifű, a libatop, az üröm, és sajnos a parlagfű is virágzik, így a levegő gyakorlatilag telítődik allergénekkel. Mit tehetünk augusztusban, hogy elkerüljük az allergia kellemetlen tüneteit? Mit tehetünk, ha nem akarunk lemondani a közös kirándulásokról, nyaralásról, strandolásról? Mi a teendő parlagfű allergia esetén? Az allergiás tünetek kezelése ma már igen sokrétű, bár a legtöbb módszer komoly mellékhatásokkal jár.

Mi is az az allergia?

sneeze-03Röviden összefoglalva: szélsőséges immunreakció. Az immunrendszerünk az adott allergénnel való találkozást veszélyként érzékeli, ezért védekezésbe kezd. Az allergének érintkezhetnek a bőrfelülettel, száj- vagy orrnyálkahártyánkkal, vagy épp a szemünkbe jutva késztetik arra a szervezetünket, hogy azonnali védekezés-mechanizmust indítson.

Lássuk a számokat!

Jelenleg Magyarországon több mint kétmillió ember küzd szénanáthával; a serdülők 20-, a felnőtt lakosság 10%-a. Ma 20 000 különféle allergiát okozó allergént ismerünk. Az allergiás tünetek igen sokféleképpen megmutatkozhatnak. Orrfolyás, viszkető, könnyező szem, kiütések, asztmás roham is felléphet. Extrém esetben az allergia anafilaxiás sokkot okozhat, mely akár életveszélyes is lehet.

Parlagfűallergia

Milyen reakciós típusokat ismerünk?

1, Azonnali reakciós típus

Ha az allergiát bizonyos élelmiszerek, rovarcsípések, állati szőr, vagy házi poratka váltja ki, abban az esetben a szervezet az allergénnel való találkozásra azonnal reagál. Ezt azonnali reakciós típusnak nevezzük.

2, Késői reakciós típus

A vegyszer-, fém-, latex-, klór, gyógyszer-, tisztítószer-, vagy épp fényallergia esetén szervezetünk reakcióideje 24, vagy akár 72 órára is megnőhet.

A két további reakciós típussal (sejttoxikus és immunkomplex reakció) igen ritkán, pusztán elenyésző esetben találkozhatunk.

Allergiás tünetek kezelése

Az allergiás tünetek kezelése számos különböző módon lehetséges. A páciensek gyakran szednek homeopátiás, vagy antihisztamin gyógyszereket, szteroid tablettákat, vitaminokat, vagy használnak orrdugulást csökkentő spray-ket, azonban ezek sajnos a legtöbb esetben kellemetlen mellékhatásokkal járnak.

Parlagfű allergia, esettanulmány

Tibor 26 éven át allergiával küzdött. Ezalatt az idő alatt minden fellelhető gyógymódot kipróbált, hiszen az állandó orrdugulás, szemgyulladás és asztma, azaz a parlagfű allergia megkeserítette a mindennapjait. 26 év hosszú idő, így a sok-sok kemikália meg is bosszulta magát… Az orrspray-k hatására Tibor elvesztette a szaglását. Kétségbeesetten, szkeptikusan és hitetetlenül fordult hozzám segítségért, mondván: ad egy utolsó esélyt a Safe Laser készüléknek, végtére is a helyzet ennél rosszabb aligha lehetne. Megkezdtük az orrbesugárzásos kezeléssorozatot, és Tibor legnagyobb meglepetésére a tünetek a következő szezonra csaknem teljesen megszűntek. Tibor maga is alig hitte, de a szaglása is kezdett visszatérni. Amellett tehát, hogy nem kell többé asztmás rohamtól tartania, a Safe Laser készüléknek köszönhetően ismét érzi a reggeli kávé illatát.

Mi a titok?

Nincs titok, csupán orvostudomány, szakértelem és 50 év kutatómunka. A Safe Laser készülék által kibocsátott lézersugarak a sejtek mélyébe hatolva kezdik meg azok regenerációját- így sokkal gyorsabb és látványosabb (hamarabb érezhető) eredményt biztosítanak, mint a felszíni, vagy épp tüneti kezelések. Az allergia elleni szerek többsége egy dologban hasonló: mind az allergia tüneti kezelésére fókuszálnak (elmulasztják az orrfolyást, vagy épp megszüntetik a szemirritációt). A Safe Laser készülék ebben különbözik, hiszen sejtszintű gyógyulást indít el a szervezetben, a tünetek pedig e sejtszintű regeneráció hatására szépen megszűnnek.

Allergiás tünetek kezelése

A Safe Laser 30 és 150 típusú készülékkel hatásosan kezelhetőek az allergia okozta panaszok, hiszen a szövetek mélyebb rétegeibe hatolva, hosszú távú megoldással szolgálnak! Az orvosi vizsgálatot követően a páciens megtanulja önmagát kezelni, így bármikor lép fel orrfolyás, légzési nehézség, vagy szemviszketés, azonnal képes lesz csillapítani! A Safe Laser készülék alkalmazása során továbbá nem kell szövődményektől, mellékhatásoktól tartanunk, hiszen maximálisan biztonságos, így bárki, bárhol használhatja!