Csípőízület műtét-ELKERÜLHETŐ

Kedves Olvasóim,

a közelmúltban több csípőkopással küzdő páciens fordult hozzám segítségért. Az egyik tanulságos történetet szeretném eheti blogbejegyzésemben megosztani Önökkel. Szeretném megmutatni Önöknek, hogy a csípőízület műtét nem minden esetben jelent megoldást a páciens panaszaira. Azt gondolom, hogy a következő esettanulmány nem kizárólag csípőproblémákkal küzdő betegek számára lesz érdekes.

Csípőízület műtét, esettanulmány
csípőízület műtét

csípőízület műtét

Mária 2016. augusztus elején keresett meg, csípőfájdalomra hivatkozva. Elmondta, hogy kezelőorvosa javaslata a csípőízület műtét, azaz a csípőprotézis beültetése volt; már az operáció időpontját is kiírták. Mária, bár szörnyen félt a beavatkozástól, mégis úgy döntött, nem hajlandó tovább a mindennapjait megkeserítő fájdalommal élni.

Már a vizsgálat előtt észrevettem, hogy sántít, és járás közben az egyik sarka nem érinti a földet. Mária medencéje olyannyira el volt billenve, hogy az egyik lábán csak lábujjhegyen tudott állni, menni. Megmértem a terhelés-eloszlást, és megállapítottam, hogy az egyik oldalra 25%-ot, a másikra 75%-ot terhel (az ideális eloszlás 50-50%). Megkértem, hogy feküdjön le az ágyra, hogy alaposabban megvizsgálhassam. Nyugalmi (fekvő) helyzetben a jobb- és baloldalnak ki kellett volna egyenlítődnie; azonban most nem ez történt. Mária két sarka között megközelítőleg 3 cm volt a különbség. Ebből rögtön gondoltam, hogy a problémákat nem a csípőkopás okozza, így a csípőprotézis-műtét sem jelent majd megoldást.

Csípőízület műtét

A vizsgálat után rögtön megkezdtem a lézerkezelést, Safe Laser 500 Infra készülékkel. Megállapítottam, hogy a fájdalom valójában fenék-és deréktájról sugárzik. Ezért az ezeken a területeken lévő izomgörcsökre irányítottam a lézert.

A Safe Laser kezelés után azonnal megismételtem a terhelés-vizsgálatot, mely ezúttal már 45-55% lett, azaz a terhelés majdnem teljesen kiegyenlítődött. Mária ismét ment pár lépést a rendelőben, és feltűnt, hogy már majdnem teljesen le tudja tenni mindkét sarkát. Kérdésemre elmondta, hogy a fájdalom is jelentősen csökkent.

Egy kezelés nem elegendő

A fenti  eredmények ellenére elmondtam Máriának, hogy ha hosszú távú megoldást szeretnénk, akkor egyetlen kezelés nem elegendő, a Safe Laser rendszeres használatára lesz szükség. Nem állíthatom továbbá, hogy sosem lesz majd szüksége csípőprotézisre, de abban biztos vagyok, hogy mindenekelőtt a medencéjét és a gerincét kell meggyógyítanunk- miután lehetséges, hogy az operáció valóban szükségtelenné válik majd. Ezért elküldtem Máriát egy gerinc specialistához, aki segít majd a medencéje kiegyenlítésében. Emellett napi szinten fogja használni a gerincére és a csípőjére a Safe Laser 500 készüléket az általam meghatározott kezelési pontokon.

Sajnálattal találkozom újra és újra olyan páciensekkel, akiknek kezelőorvosuk indokolatlanul javasol műtéti beavatkozást. Egyre inkább azt tapasztalom, hogy a rehabilitációt megelőzi az operáció, és ez többnyire helytelen. Hiszem, hogy mielőtt műtétre kerül a sor, célszerű megpróbálni a megfelelő kezelésekkel helyrehozni a problémát. Csípőpanaszok esetében ilyen például az izomlazítás, hiszen ha a fájdalom a gerincből sugárzik, akkor a csípőprotézis beültetése nem jelentene megoldást, a páciens panaszai nem szűnnének meg. Ekképp teljesen feleslegesen tennénk ki a beteget a műtét okozta stressznek, esetleg kockázatoknak, szövődményeknek.

Tekintse meg videónkat a mozgásszervi panaszok kezeléséről!

Csípőprotézis helyett

A csípőkopás veszélyét testsúlykontrollal, megfelelő mennyiségű testmozgással, idős korban csípővédő használatával csökkenthetjük. Azonban ha csípőtáji fájdalmat érzünk, célszerű azonnal felkeresnünk orvosunkat, hogy mielőbb megkezdhessük a kezelést, ezzel elkerülve a későbbi műtéti beavatkozás szükségét!

Figyelem!

Semmiképp ne odázzuk el a probléma megoldását, és semmi esetben se hagyatkozzunk rizikós félmegoldások alkalmazására, hiszen a csípőprotézis műtét megannyi kellemetlenséggel, kockázattal, komoly szövődmények kialakulásával járhat! Ha valóban szeretnénk mindezt elkerülni, a legmegfelelőbb, leghatékonyabb módot kell választanunk, különben a problémák egész hátralévő életünket megkeseríthetik! A Safe Laser 500 Infra készülékkel hatásosan kezelhetőek az csípőízület különféle megbetegedései, hiszen a szövetek mélyebb rétegeibe hatolva nem csupán a kínzó fájdalmat szüntetik meg, hanem hosszú távú megoldással szolgálnak! Az orvosi vizsgálatot követően a páciens megtanulja önmagát kezelni, így bármikor lép fel a fájdalom, azonnal képes lesz csillapítani! A Safe Laser készülék alkalmazása során továbbá nem kell szövődményektől, mellékhatásoktól tartanunk, hiszen maximálisan biztonságos, így bárki, bárhol használhatja!