Csípőproblémák, csípőpanaszok

Kedves Olvasóim!

Ismét egy igen tanulságos esettanulmányon keresztül szeretném bemutatni Önöknek a Safe Laser 500 Infra készülék hatékonyságát. Rendelőmben számos olyan pácienssel találkozom, akiket hosszú ideje kínoznak csípőproblémák, csípőpanaszok. Azonban a különféle kezelések esetükben kudarcot vallottak. Nem egy ember már szinte az utolsó pillanatban fordul hozzám segítségért; megesik, hogy a csípőprotézis műtét tűnik számukra az egyetlen lehetőségnek, azonban nem ritka, hogy Safe Laser készülék használatával végül mégis „megmenekülnek” az operációtól.

Esettanulmány
Csípőproblémák

Csípőproblémák

Péter esetében is hasonló történt. Szintén csípőproblémával fordult hozzám; elmondása szerint már hosszú évek óta küzd ilyen jellegű panaszokkal, azonban mivel sem a fizikoterápia, sem pedig a gyógyszeres kezelés nem járt eredménnyel, kezelőorvosa kiírta őt csípőprotézis- beültetésre. Péter azonban a műtét előtt úgy döntött, ad egy esélyt a Safe Laser-es kezelésnek.

Nézze Doktor Úr, az elmúlt három évben mindent kipróbáltam. Rendszeresen jártam gyógyfürdőbe, melyet gyógymasszázzsal kombináltunk, és bár eleinte tényleg hatásosnak tűnt, hosszú távon mégsem múlt el a fájdalom. Kaptam gyógyszereket, amit lelkiismeretesen be is szedtem, de az eredmény elmaradt. Ekkor az orvosom szteroid injekciót javasolt. Bár ezt is kipróbáltam, hamar abba kellett hagynom, mert szörnyű gyomorfájás gyötört, mint kiderült, az injekció mellékhatásaként. Azért fordulok most önhöz, mert 3 hét múlva meg akarnak műteni, és ha van bármi esélyem, hogy ezt elkerüljem, én állok elébe…

Csípőproblémák

A beszélgetésünk alatt megkértem Pétert, hogy tegyen néhány lépést a rendelőben, és ekkor láttam, hogy sántít. Ezután megvizsgáltam, hogy teljesen biztos legyek a diagnózisban, és a vizsgálat igazolta is a gyanúm. Péter fájdalma nem a csípőből, hanem deréktájról ered, és onnan sugárzik a csípő felé. Bár Péter valóban a csípőjében érzi, a fájdalom mégsem onnan fakad.

Azonnali lézeres kezelést javasoltam, ám a fentiek miatt a lézersugarakat nem a fájdalmas területre (csípő), hanem a gócpontra (derék) irányítottam. Péter fájdalma már az első kezelést követően is jelentősen csökkent, de megbeszéltük, hogy ha valóban hosszú távú javulást szeretnénk elérni, akkor a kezelést rendszeresen meg kell ismételnünk.

Csípőproblémák, csípőpanaszok

A fizikai munkát végző emberek esetében gyakorta jelentkezik csípő- és deréktáji fájdalom. A fokozott igénybevétel hatására az ízület felszínéről a porc kopni kezd, az ízületi folyadék pedig csökken, ami komolya fájdalommal jár. Eleinte a mozgás nehézkessé válik, később akár teljes mozgásképtelenség is kialakulhat, mely sajnos életminőségbeli romlást eredményez. Eleinte a fájdalom a munkavégzést nehezíti meg, azonban, ahogy telik az idő, a mindennapi tevékenységekre, társas kapcsolatokra is negatív hatással van.

55-60 éves korban…

… a leggyakoribb az ilyen jellegű panasz. Igazán kétségbeejtő, hogy a legtöbb csípőproblémával küzdő páciensnek operációt javasolnak annak ellenére, hogy ez az esetek jelentős részében elkerülhető lenne. A megfelelő diagnózis ismeretében ugyanis gyakran kiderül, hogy a csípőben érzett fájdalom a gerincből sugárzik, így a műtét nem kezelné a kiváltó okot – ellenben megfelelő fizikoterápiával, izomlazítással, lézeres kezeléssel a betegség hatékonyan gyógyítható.

Kedves Olvasóim!

Kérem, amennyiben a csípőprotézis műtét Damoklész kardjaként lebeg a fejük felett, adjanak maguknak egy esélyt, hogy elkerüljék a (szükségtelen) operációt! Kérjenek bátran több független véleményt, adjanak esélyt az alternatív kezelési módoknak, hiszen amellett, hogy egy műtéti beavatkozás sok szempontból megterheli a szervezetet, rengeteg felesleges stresszel is jár.

Csípőprotézis helyett

A csípőkopás veszélyét testsúlykontrollal, megfelelő mennyiségű testmozgással, idős korban csípővédő használatával csökkenthetjük. Azonban ha csípőtáji fájdalmat érzünk, célszerű azonnal felkeresnünk orvosunkat, hogy mielőbb megkezdhessük a kezelést, ezzel elkerülve a későbbi műtéti beavatkozás szükségét! A Safe Laser 500 Infra készülékkel hatásosan kezelhetőek az csípőízület különféle megbetegedései, hiszen a szövetek mélyebb rétegeibe hatolva nem csupán a kínzó fájdalmat szüntetik meg, hanem hosszú távú megoldással szolgálnak! Az orvosi vizsgálatot követően a páciens megtanulja önmagát kezelni, így bármikor lép fel a fájdalom, azonnal képes lesz csillapítani! A Safe Laser készülék alkalmazása során továbbá nem kell szövődményektől, mellékhatásoktól tartanunk, hiszen maximálisan biztonságos, így bárki, bárhol használhatja!