Derékfájdalom kezelése Safe Laserrel

Valóban keresőképtelenséget okozhat a derékfájdalom?

A derékfájdalom (és a hátfájdalom, illetve a nyaki fájdalom) sajnos manapság népbetegségnek tekinthető. A fejlett ipari országokban és Magyarországon a derékfájdalom a keresőképtelenség második leggyakoribb oka, az inaktív napok okát vizsgálva pedig az első helyen áll. A fejlett ipari társadalmakban a népesség 62-92%-a szenved élete során legalább 1 hétig tartó, a mindennapi életet befolyásoló derék-, vagy nyakfájásban. A derékfájdalom kezelése tehát határon innen és túl egyaránt sokakat foglalkoztató probléma, mellyel egyre több orvos, szakértő, kutató foglalkozik.

Önre is vonatkozik...
derékfájdalom kezelése

derékfájdalom kezelése

Az adatok hátterében civilizációs tényezők húzódnak meg: deréktáji fájdalom kialakulásához vezethet a mozgásszegény életmód, a rendszeres ülőmunka, de akár a fizikai megterhelés is. Sajnos nem ritka az egy- egy baleset következtében kialakuló tartós (krónikus) fájdalom sem. Statisztikai adatok szerint az esélyünk, hogy egy éven belül derékfájdalommal fogunk küzdeni 15-45%. Igen, Kedves Olvasóm, ez sajnos önre is vonatkozik…

derékfájdalom kezelése tehát igen aktuális; égető kérdés ma a világ több országában is!

A derékfájdalmat időtartam és intenzitás szempontjából három nagy csoportra oszthatjuk. Akut fájdalomnak nevezzük az aránylag rövid ideig (maximum 6 hétig) tartó, szúró, nyilalló fájdalomérzet jelentkezését. Erre a típusra az enyhébb intenzitás jellemző. Szubakut derékfájdalomnak minősül a 6-12 hétig elhúzódó-, az esetek többségében csupán az egyik oldalon érezhető fájdalom. A három hónapnál tovább tartó, krónikussá váló panaszok járnak a legintenzívebb fájdalomérzettel, mely során a páciens állapota egyre rosszabbra fordul, hiszen a folyamatos szenvedés életminőség-romlást (és a betegszabadságon töltött idő miatt anyagiak tekintetében is érezhető negatív változást) eredményez. A derékfájdalom kezelése így az idő előrehaladtával egyre fontosabbá válik, hiszen megannyi következmény megelőzhető, ha időben megkezdjük a kezelést.

A krónikus derékbántalmakkal küzdők nem ritkán panaszkodnak alvászavarra, hangulatingadozásra, levertségre, esetleg a folyamatosan érezhető fájdalom eredményeként szélsőséges esetben depresszió kialakulására. Külföldi kutatások eredményei szerint az akut derékfájások 5-7%-a válik krónikussá.

A derékfájás előfordulása 35 és 55 éves kor között a leggyakoribb, azonban a kiváltó okkal nem minden esetben vannak tisztában a páciensek. Gerinc-elmeszesedés, porckorongsérv ugyanúgy állhat a háttérben, mint egy rossz mozdulat, vagy idegbecsípődés. A túlnyújtott mélyhát-izmok okozta problémák, a gerincízületi szalagok gyulladása mind- mind derékbántalmak kialakulásához vezethet.

 

Hogyan szüntethető meg a derékfájás?

Természetesen ma már a fájdalomcsillapítás rendkívül sok módját ismerjük, azonban viszonylag kevés biztosít tartós fájdalommentességet, valódi gyógyulást. Ezek többnyire pusztán tüneti kezelést jelentenek, illetve általában szörnyen költségesek, vagy időigényesek.

A Safe Laser 500 Infra készülék merőben különbözik az eddig ismert, hagyományos gyógymódoktól. Mindamellett, hogy semminemű mellékhatást nem okoz, gyulladáscsökkentő- és biostimulációs hatásának köszönhetően nem csupán a fájdalmat csillapítja, hanem valóban gyógyulást eredményez. A rehabilitációs idő pedig megközelítőleg 50%-kal lerövidíthető, így hála a Safe Laser 500 Infra lágylézer- technológiának, pácienseink lényegesen kevesebb időt töltenek betegállományban, és sokkal hamarabb állnak ismét munkába.

Derékfájdalom kezelése gyógyszerek és szteroidok nélkül Safe Laser 500 Infra készülékkel.

Az alábbi videón Györki Attila, a magyar úszóválogatott masszőrje beszél a derékfájdalom kezelése kapcsán szerzett tapasztalairól, illetve a Safe Laser  Infra készülék nyújtotta megoldási lehetőségekről.

Derékfájdalom kezelése

A Safe Laser 500 Infra készülék ár- érték arányban valóban a leghatásosabb megoldás a derékfájdalom kezelésére. A szövetek mélyebb rétegeibe hatolva nem csupán a kínzó fájdalmat szünteti meg, hanem hozzásegít a tartós gyógyuláshoz is! A Safe Laser készüléket emellett bárki teljes biztonsággal használhatja- akár más jellegű mozgásszervi panaszok kezelésére is!