Lábszárfekély kezelése Safe Laser készülékkel

Avagy: innovatív magyar módszer a gyógyászatban

Mi is az a lábszárfekély?

A lábszárfekély gyakorlatilag nem más, mint többnyire keringési problémák következtében kialakuló krónikus seb a lábszáron. A sebképződés hátterében a szövetek felszínének elhalása áll, mely szövethiányhoz vezet. Ez a probléma hosszútávon életminőségromlást eredményez, és fertőzésveszélyt jelent az egész szervezet számára. A lábszárfekély kezelése, gyógyítása általában igen hosszadalmas, a kiújulás megelőzése pedig komoly kihívást jelent a legképzettebb orvosok részére is!

Fényterápia akkor és most…

Safe Laser és polarizált fényMár az ókorban is tisztában voltak a polarizált fény jótékony hatásaival, hiszen nem más, mint maga Hippokratész is foglalkozott már a gyógyítás e szokványosnak nem mondható formájával. Később a reneszánsz ember ismét felfedezte a fényben rejlő lehetőségeket; azonban akkor ez még sokkal inkább alapult megfigyeléseken, mint tudományos kutatásokon. 1669-ben Erasmus Bartholinus jegyezte le az első ismert írásos emlékünket, majd 1815-ben David Brewster kutatásai igazolták a teóriákat, feltevéseket.

Mik a tünetek?

Pácienseink gyakran panaszkodnak lábszárduzzanatra, erős fájdalomrailletve látványos a boka körül mutatkozó pigmentzavar, később pedig sebek jelennek meg a lábszáron.

Hogyan zajlik a lábszárfekély kezelése?

A lábszárfekély kezelése során mindenképpen ügyelnünk kell a sebes terület fokozott tisztántartására, illetve nagyon fontos, hogy a rajta lévő kötést naponta több alkalommal cseréljük! Aki szenved, vagy valaha szenvedett ettől a problémától, az pontosan tudja milyen hosszadalmas, kellemetlen folyamat, míg az ember végre meggyógyul. Ez a gyógyulási idő azonban lényegesen lerövidíthető polarizált fényterápia, vagy az ennél hatékonyabb Safe Laser használatával! A Safe Laser segítségével néhány héten, vagy pár hónapon belül látványos javulást érhetünk el, hiszen a kezelés gyors hámképződést indít meg ezen a területen, és nagymértékben gyorsítja a szövetek, sejtek regenerációját! A lábszárfekély kezelése és a felfekvés gyógyítása területén a magyarok értek el először eredményt a világon a lézerek használatával 1965-ben.

Tudta-e, hogy…

… néhány éve a lézerkészülékek még nem voltak alkalmasak otthoni használatra? Egy átütő felfedezésnek hála azonban, 2010 óta a Safe Laser készüléket Magyarországon és Európa szerte sikerrel használják rendelők, kórházak és magánszemélyek egyaránt!

… kb. 4000 lábamputációt végeznek évente? Ezek 80% érbetegség és cukorbetegség miatt!

… Hazánkban későn mennek orvoshoz lábszárfekéllyel, ezért több a comb, mint a térd alatti amputáció.

 

Mit tehetek, hogy többé ne újuljon ki?

Tekintve, hogy a lábszárfekély hátterében többnyire visszeres keringési zavar áll, a rendszeres Safe Laserkezelés mellett javasoljuk az életmódszerű egészséges étkezést és a rendszeres testmozgást, így a Safe Laser használatával elért látványos eredmény és életmódjavulás hosszú távon megőrizhető!

Orvosi tanácsok videón lábszárfekély kezelésre

Teniszkönyök kezelése

A javasolt Safe Laser 150, vagy a Safe Laser 500 infrakészülékünk lézersugarai a szövetekbe is képesek behatolni, ezáltal célzott hatást fejtenek ki a bőrfelszínen, és a szövetek mélyebb rétegeiben egyaránt. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, biostimulációs hatásának köszönhetően a szövetek is regenerálódni kezdenek!