A Safe Laser és a polarizált fény

Mi a hasonlóság, és a különbség a Safe Laser és polarizált fény között?

A gyógyászatban egyre határozottabban hódítanak teret különféle fényterápiás kezelések, azonban a fogadtatás igencsak megoszlik. Többen maximális bizalommal vannak a különböző gyógylámpák, fényágyak iránt, hiszen egyre többen saját pozitív tapasztalataikra támaszkodva ajánlják; míg mások abszolút szkeptikusnak bizonyulnak, mondván, hogy a tudomány még nem állt elő megfelelő mennyiségű kutatási eredménnyel és bizonyítékkal, hogy alátámassza a fényterápia gyógyító voltát. Ez utóbbi csoport gyakorta hivatkozik a fényterápiára, mint valami távoli misztikumra- annak ellenére, hogy az orvostudomány egyre határozottabban képes igazolni a fény hatására szervezetünkben végbemenő biológiai hatásmechanizmusokat.

Ebben a bejegyzésben szeretnénk tehát –konkrétumok segítségével- eloszlatni a tévhiteket, és kiemelni a lényegi információkat: megvizsgálni a fény valódi fizikai tulajdonságait; illetve tárgyalni, hogy mi a számottevő különbség lágylézer, azaz a Safe Laser és a polarizált fény között.

Fényterápia akkor és most...

Safe Laser és polarizált fényMár az ókorban is tisztában voltak a polarizált fény jótékony hatásaival, hiszen nem más, mint maga Hippokratész is foglalkozott már a gyógyítás e szokványosnak nem mondható formájával. Később a reneszánsz ember ismét felfedezte a fényben rejlő lehetőségeket; azonban akkor ez még sokkal inkább alapult megfigyeléseken, mint tudományos kutatásokon. 1669-ben Erasmus Bartholinus jegyezte le az első ismert írásos emlékünket, majd 1815-ben David Brewster kutatásai igazolták a teóriákat, feltevéseket.

De mi is az a polarizált fény?

Gondoljunk csak a közvetlen napfényre, melynek hatását mind az emberek, mind pedig az állatok érzik. Megannyi különféle állatfaj viselkedését képes befolyásolni a polarizált fény: segíti őket a vízkeresésben, táplálékszerzésben, a tájékozódásban, illetve a szaporodásban is. Felelőtlenség lenne tehát azt állítanunk, hogy az állatokkal ellentétben az emberre nincs hatással a polarizált fény!

Mint az ismeretes, a fény lényegét tekintve elektromágneses hullám, mely 3 fontos tulajdonsággal bír. Az első a hullámhossz, mely meghatározza a színérzetet. A második az amplitúdó, mely a fény erősségéért felel. A harmadik pedig maga a polarizáció, melyet bár nem láthatunk, azonban a szervezetre gyakorolt hatása annál érezhetőbb. Gondoljunk csak a pszichológiára! A fény színe, és a színhőmérséklet, a kontrasztok, a fény-árnyék képes befolyásolni a kedélyállapotunkat; a kék fényt például újszülöttek kezelésére használják. A fény hatással van életritmusunkra: belső szerveink működésére, napi ritmusára, vérnyomásunkra, testhőmérsékletünkre, teljesítőképességünkre, hormonháztartásunkra.

Mire alkalmazható a polarizált fény?

A polarizált fény emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásának alapja a sejtbiológiai hatásmechanizmus teóriája, mely szerint javítja a sejtfal (egészen pontosan a membránok) áteresztőképességét, optimalizálja a sejten belül végbemenő energiafolyamatokat, növeli a sejt energiaátalakításának képességét, így hatékonyabbá válik az információátadás, és beindulnak a fotokémiai reakciók.

De mi is a különbség a Safe Laser– és a polarizált fény között?

A válasz egyszerű. A polarizált fény, természetéből adódóan sajnos nem képes olyan mélyre hatolni a bőrfelszínen keresztül, mint a lézersugár, így csupán indirekt hatásokat várhatunk tőle. Ezzel a szemben a lézerfény direkt hatást gyakorol a mélyszövetekre (például az ízületekre). A lézer a rá jellemző koherenciának köszönhetően tehát mélyebben- és sokkal intenzívebben hat!

Ezt az orvostudomány is felismerte, éppen ezért kezdték a kórházakban alkalmazni a gyógyászati lézereket. Eleinte ezek a berendezések szakértői (orvosi) felügyeletet igényeltek, hiszen alkalmazásuk nem volt veszélytelen. A lakosság körében megjelentek a gyógyító lámpák, melyek a polarizált fény alkalmazásával lehetőséget biztosítottak az öngyógyításra- bár a hatásfok koránt sem volt a kórházi lézerkészülékekéhez fogható!

50 évvel ezelőtt azonban valódi áttöréshez érkezett az orvostudomány! A világon először Magyarországon kezdődtek meg a kutatások a gyógyító lézerekkel. Elsősorban a sebgyógyítás területén értek le sikereket, ebből lettek későbbiekben a polarizált fényű lámpák. A lézerek 50 évvel ezelőtt nagyon drágák voltak és veszélyesek, szóba sem kerülhetett nagymértékű elterjedésük. Az elmúlt 10 évben viszont sokat fejlődött a lézerfizika, jöttek az olcsóbb lézerek és új célok is: a kórházakban használatos lézerkészülékeket eljuttatni a civilekhez, akik orvosi felügyelet nélkül, biztonsággal alkalmazhatják saját otthonukban veszélytelenül! Néhány éve pedig magyar szabadalomként, megszületett az úgynevezett Safe Laser készülék, mely forradalmasította a lézerterápia lehetőségeit! A Safe Laser amellett, hogy veszélytelen, ötvözi a polarizált fény lehetőségeit a kórházi lézerek hatékony teljesítményével. A lézerek eredményessége fotobiológiai alapokon nyugszik, és a sejtek biostimulációján keresztül megy végbe, így egyaránt eredményesen használható fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, és sejtregenerációra! A Safe Laser -es kezelés hatására aktivizálódnak a szervezet saját, belső, gyógyító folyamatai, így valódi, hamar érezhető gyógyulási folyamat indul.

Az a magyar fizikus (Dr. Rózsa Károly) aki a világ első polarizáltfényű sebgyógyítását csinálta (és a polarizált fényű gyógyító lámpa szabadalmának résztulajdonosa) , ő a feltalálója a Safe Laser-nek is.

Tekintse meg videónkat a Safe Laser és a polarizált fény különbségeiről!

Lézerkezelés a gyógyászatban

Különféle problémákra különböző Safe Laser készülékeket, és más-más kezeléstípust ajánlunk. Ha fájdalomcsillapítás a cél, a Safe Laser egyaránt alkalmazható a fájdalmas terület direkt besugárzására, és akupunktúrás pontokon is. Gyulladt területeken alkalmazva a gyulladás körülhatárolódik, terjedése megáll és megkezdődik a regenerációs folyamat, illetve a károsodott funkció azonnal javulni kezd. Ami azonban a legtöbb kezelés kapcsán várható: pozitív irányú biokémiai, neurokémiai, anyagcsere- és enzimváltozások, melyeknek köszönhetően az idegsejtek membránja depolarizálódik, csökken az ingervezetés, így akár azonnal pozitív eredményeket tapasztalhatunk!