Sportsérülések kezelése Safe Laserrel

A rendszeres testmozgás fontosságát, jelentőségét, a pszichénkre gyakorolt pozitív hatásait senkinek sem szükséges bemutatnunk. A sport a teljes élet szerves része, a testi- lelki egészség fontos kritériuma, azonban a vissza- visszatérő, akár enyhének tűnő sportsérülések is tartós károkat okozhatnak a mozgásszervrendszerben, így a sport jótékony hatásai könnyen visszájára fordulhatnak. A sportsérülések kezelése ezért pontosan olyan fontos, mint maga a rendszeres testedzés!

"Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat" /Lionel Messi/
Sportsérülések kezelése

Sportsérülések kezelése

A sportsérülések tekintetében leginkább veszélyeztetettek a csapatsportok (futball, kézilabda, röplabda) szerelmesei, hiszen a gyakori testi kontaktus miatt ezeknél a sportágaknál a legmagasabb a sérülésveszély. A különböző sportsérülések kialakulása azonban egyaránt gyakori síelőknél, illetve a küzdősportban.

De nem feledkezhetünk meg más versenysportokról, és a hobby- sportokról sem, hiszen a veszély ez utóbbiaknál is fennáll! Hiszen aki sportol, az sajnos előbb, vagy utóbb elszenvedhet kisebb- nagyobb sérüléseket. A sportsérülések kezelése tehát mindenki számára aktuális, aki verseny- vagy hobby-szinten rendszeresen mozog.

A sportolók egyik legnagyobb problémája minden esetben a sportsérülés. Az egyre növekvő elvárások miatt sajnos igen kevés idő jut a maximális gyógyulásra, így nem ritka, hogy a sportoló – még a gyógyulás előtt- ismét megsérül. Az életvitel- szerű sport következménye általában, hogy 30-40 éves korra az ízületek igen rossz állapotba kerülnek, mely probléma sajnos élete végéig elkísérheti az egykori  sportolót. A sportsérülések kezelése tehát hosszú távon megakadályozza az életminőség-romlást, ezért nagyon fontos, hogy ha elkerülni nem tudjuk a baleseteket, utána gondoskodjunk a megfelelő gyógymódról!

 

Sportsérülés alatt elsősorban izomhúzódást, csípőkopást, felületi horzsolást értünk.  Sajnos gyakorta kerül veszélybe a szalagrendszer, a porcok, vagy akár a sportolók csontozata is, hiszen a túlterhelt, fáradt izomzat a fokozott igénybevétel miatt nem képes megfelelő védelmet biztosítani az ízületeknek, csontoknak. A hobby- sportolók esetében pedig általában a helytelen biomechanika, a nem megfelelő technika vezet előbb, vagy utóbb a sportsérülésekhez.

Hogyan előzhetjük meg a sportérüléseket?

Az edzésnek minden estben összhangban kell lennie teherbírásunkkal, izmaink terhelhetőségével, hiszen a panasz gyakran jelentkezik az intenzitás emelésével. A sportsérülések kialakulásában nem ritkán fontos szerepet játszanak bizonyos pszichológiai tényezők, mint például a figyelmetlenség, a hanyagság, vagy a teljesítménykényszer. Fontos figyelnünk a bemelegítésre, és a dinamikus nyújtásra egyaránt!

Sportsérülések kezelése; felületi bántalmak és szövetek regenerációja Safe Laserrel

Mészöly Géza, a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapat vezetőedzője felismerte a sérülések okozta komoly problémákat, ezért felelősségteljesen kereste meg a megoldást játékosai számára. Olyan kezelési lehetőséget választott, mely gyors felépülést biztosít, fájdalommentes, és bármikor, bárhol kényelmesen alkalmazható.

Mészöly Géza a Safe Laser készülék hatékonyságától!
Teniszkönyök kezelése

A javasolt Safe Laser 150, vagy a Safe Laser 500 infrakészülékünk lézersugarai a szövetekbe is képesek behatolni, ezáltal célzott hatást fejtenek ki a bőrfelszínen, és a szövetek mélyebb rétegeiben egyaránt. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, biostimulációs hatásának köszönhetően a szövetek is regenerálódni kezdenek!