Sportsérülés gyógyítása

Kedves Olvasóim!

Ezen a héten saját tapasztalatom szeretném megosztani Önökkel. Néhány nappal ezelőtt sportbalesetet szenvedtem, és Safe Laser 500 Infra készülékkel kezdtem kezelni magam. Napról napra dokumentáltam a felépülésem, hogy részletesen számolhassak be Önöknek a lézer jótékony hatásairól. Sportsérülés gyógyítása kapcsán a Safe Laser készülék ismét bizonyított!

A minap sportbaleset ért...
Sportsérülés gyógyítása

Sportsérülés gyógyítása

20 évvel ezelőtt aktív baseball-játékos voltam, rendszeresen edzettem, versenyeken vettem részt. Annak ellenére azonban, hogy nagyon kedveltem ezt a mozgásformát, az élet más irányba sodort, és végül felhagytam a baseballozással. Egy szép májusi reggel (5 nappal ezelőtt) azonban ismét kedvet kaptam egy kis játékhoz.

Az önfeledt nosztalgiámnak sajnos egy hatalmas esés vetett véget, mely következtében nem csupán a bőr jött le a térdemről, de az ütést ért területen hatalmas duzzanat keletkezett. A térdem és a combom egy része is azonnal feldagadt, a combizom bevérzett, és nyilalló fájdalmat éreztem. Közvetlenül a baleset után hőkamerás felvétel készült, mely 8 fokkal mutatta forróbbnak a sérült térdem.

Sportsérülés gyógyítása

Azonnal megkezdtem a sérült terület (a seb, a térdízület és a combizomzat) lézerkezelését. Tudtam, hogy nem engedhetem meg magamnak, hogy napokra kiessek a munkából, hiszen a pácienseimnek szüksége van rám. Minden nap 3-4 alkalommal használtam kitartóan a Safe Laser 500 Infra készüléket, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

Sportsérülés gyógyítása

1 nap elteltével még ugyan fájt a sérült terület, de már rá tudtam állni, guggolni, és tudtam járni. A lila duzzanat kezdett visszahúzódni, és a fájdalom sem volt elviselhetetlen; be tudtam menni a munkahelyemre és teljes értékű munkát végezhettem.

2 nap elteltével már inkább a seb húzódása fájt, a térdízület már alig, a térdem is könnyebben be tudtam hajlítani. A duzzanat is szépen csökkent tovább.

3 nap elteltével a gyulladt seb is sokat gyógyult. A feszült izom sokat lazult, és már érintésre, csak nyomásra éreztem fájdalmat.

4 nap elteltével a sebről okozta a fő problémát, mivel nagyon húzodik a térd hajlításakor.

5. nap már szinte teljesen megszűnt az ízületi fájdalom, lelohadt a duzzanat, és szépen csökken a combomban a véraláfutás is. A Safe Laser 500 Infra készüléknek köszönhetően mára átfordult ez a térdsérülés a komoly problémából a kellemtlen, zavaró, de csak a sportban akadályozó tényezővé. Egy napot sem kellett a munkából kihagynom, ugyanúgy tudom végezni a munkám az első naptól, mint a sérülés előtt.

6. nap a varr széle kezd már leesni, egyre kevésbé húzódik, így könnyebb a térdhajlítás. A térdizület már nyomásra sem érzékeny, a duzzanat szint teljesen megszűnt. A hőkamerás felvételen már 4 fokkal melegebb a sérült térdem, tehát a sebgyógyulással a gyulladás is szépen csökken.

Mi lett volna, ha nem használom a Safe Laser készüléket?

Orvosként ezt pontosan tudom, hiszen nap-mint nap találkozom mogásszervi fájdalommal küzdő páciensekkel. Ha egy ilyen jellegű sérülést nem kezelünk lézerrel, akkor a felépülés ideje a duplájára is nőhet, mialatt a sérült munkaképtelenné válik, és napokra ágyba kényszerül. Nincs más lehetősége, mint jegelni, borogatni és sportkrémmel kenegetni a sérült, gyulladt részt. Az első pár napban elkerülhetetlen a fájdalomcsillapító gyógyszerek rendszeres szedése. Talán egy-két hét múlva (jó esetben) be is lehet jutni fizikoterápiára, ahol már nem akut, hanem sokkal rosszabb helyzetből indulhat a rehabilitáció. Végső esetben pedig akár artroszkópos műtét is szóba jöhetne.

A Safe Laser 500 Infra alkalmazásával a fentiek elkerülhetőek! A lágylézer készülék segíti a sebgyógyulást, csökkenti a fájdalomérzetet, és serkenti a regenerációs folyamatot, ezzel jelentősen rövidíti a gyógyulás idejét! Biostimulációs hatásának köszönhetően akár néhány nap alatt felgyógyulhatunk a hasonló sportsérülések után, és ismét teljes értékű életet élhetünk!

Tekintse meg videónkat, melyen olimpiai bajnok vízilabdázónk, Dr. Kiss Gergely a Safe Laser készülék jótékony hatásairól beszél!

Sportsérülés gyógyítása

Figyelem! Semmiképp ne odázzuk el a probléma megoldását, és semmi esetben se hagyatkozzunk rizikós félmegoldások alkalmazására, hiszen ha elhanyagoljuk a sérülést, az megannyi kellemetlenséggel, kockázattal, komoly szövődmények kialakulásával járhat! Ha valóban szeretnénk mindezt elkerülni, a legmegfelelőbb, leghatékonyabb módot kell választanunk, különben a problémák egész hátralévő életünket megkeseríthetik! Az orvosi vizsgálatot követően a páciens megtanulja a Safe Laser készülékkel önmagát kezelni. A Safe Laser készülék alkalmazása során továbbá nem kell szövődményektől, mellékhatásoktól tartanunk, hiszen maximálisan biztonságos, így bárki, bárhol használhatja!