Dr. Hegedűs György által vezetett Safe Laser kutatások

Folyamatban lévő kutatás:

– Hazai fejlesztésű Safe Laser vizsgálata sportolók akut mozgásszervi betegségeinek kezelésében

Tervezett kutatási témák:

– szépség – rosacea

– sebgyógyulás – felfekvés

– sportteljesítmény növelés

– szemészet – szaruhártyafekély

– urológia – húgyúti gyulladások

Kutatás és referenciák

Klinikai referenciák
 • Állami Egészségügyi Központ (Honvéd Kórház – fizikoterápia, rehabilitáció)
 • MH EK Hévízi Rehabilitációs Intézet
 • Péterffy Sándor utcai kórház, Rendelőintézet és Baleseti Központ (Baleseti Rehabilitációs oszt.)
 • Egyesített Szt. István és Szt. László Kórház – Rend.intézet (Sebészeti osztály)
 • Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak traumatológia
 • ORFI (Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet) Radiológiai osztály
 • Semmelweis Egyetem, Fogtudományi Kar, Paradontológiai Klinika
 • Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika
 • MRE Bethesda Gyermekkórháza – Gyermekrehabilitáció szakrendelés
 • Budai Gyermekkórház
 • Uzsoki Kórház központi intenzív osztály
 • Budai Irgalmasrendi Kórház – ortopédia
 • Jávorszky Ödön Városi Kórház (Váci kórház) – Fül- orr- gége osztály
 • BRFK Egészségügyi osztály
 • GMC Nemzetközi Orvostovábbképző Központ

 

Tapasztalatok Állami Egészségügyi Központ ban(Honvéd kórház – fiziko terápia, rehabilitáció)

2 éve használjuk a Safe Laser berendezéseket. Ez idő alatt több száz betegen sok ezer kezelést végeztünk. A Safe Laser beredezésekkel alábbi betegségek, panaszok esetén értünk el eredményeket:

Kezelési területek:

Mozgásszervi fájdalmak és gyulladások csökkentése, megszüntetése

 • Arthritis – krónikus ízületi gyulladás (ujjak, csukló, könyök, boka, térd, váll)
 • Arthritis rheumatica – reumás ízületi gyulladások, fájdalmak
 • Arthrosis – ízületi kopások (főleg csípő, térd, váll)
 • Spondylarthrosis, lumboischialgia, discus hernia – hát- és gerincfájdalmak
 • Exostosis calcanei – sarkantyú
 • Tenosynovitis – Ínhüvely gyulladás (Achilles ín, Carpal tunnel syndroma)
 • Epicondilitis lateralis humeri – teniszkönyök
 • Tendinitis – szalag gyulladások (térd, váll)
 • Haematoma – izmoban, ízületben vérömleny
 • Contusio, Distorsio – rándulások, zúzódások, húzódások – izmok, ízületek, szalagok

Vélemény:

Akut és krónikus mozgásszervi panaszoknál a fájdalmak csökkentek, a pácienseknek kevesebb gyógyszerre volt szükségük, vagy el is hagyhatták. Gyorsabb volt a rehabilitáció, a panaszmentessé válás.

Egyéb területek:

 • Rhinitis allergica – szénanátha
 • Rhinitis – nátha, orrfolyás
 • Pharyngitis – torokgyulladás
 • Otitis – fül gyulladás
 • Tinnitus – fülzúgás
 • Ulcus – váladékozó fekélyes seb

Vélemény:

A betegeknek kevesebb fájdalomcsillapítóra, antibiotikumra volt szükségük. Olyan krónikus panaszok is javultak, amik eddig nem vagy nehezen javultak. Jelentősen gyorsult a gyógyulás.

Összegzés:

 • A Safe Laser berendezések egyszerűen használhatóak, nem kell hozzá kiemelt szakképesítés vagy biztonsági intézkedés.
 • Akut betegségeknél általában 1-3 kezelés elegendő az eredményhez, így nem alakul át a betegség hosszan és költségesen kezelendő krónikus állapotba.
 • A betegek jól viselike a kezelést, mert nem éreznek különsebb mellékhatást, ami főleg gyermekeknél fontos.
 • A kezelési idő roved, általában 5-20 perces.
 • Jó kiegészítője bármilyen egyéb kezelésnek.
 • Hatékony a fájdalomcsillapításban, lerövidíti a gyógyulási időt.
 • Csökkenti a gyógyszerek szükségességét, így ezek esetleges mellékhatása is csökken.

Prof. Dr. Sandra Sándor med.habil. Ph.D.

Állami Egészségügyi Központ

Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés rendelésvezető főorvosa

 

BRFK Egészségügyi osztály

Február óta használjuk a lézereket. Ezalatt 345 beteget kezeltünk a készülékekkel. A betegek döntően mozgásszervi panaszokkal: porckopás arthrosis, izomgyulladás myositisek, nyáktömlőgyulladás bursitisek, zúzódások contusio, húzódások distorsio, vérömleny haematoma, teniszkönyök, ízületi gyulladás, arthritisek stb. kerestek meg.

Nagy számban előfordultak még allergiás, szénanáthás, fülzúgásos és szédüléses esetek is. A Safe Laser 150 készüléket az allergia, szénanátha, szédülés és fülzúgás esetén használtuk nagyon jó eredménnyel.

Allergia és szénanátha esetében mindkét orrnyílást kezeltük 5-5 percig naponta egy héten keresztül. A pácienseknek pár nap múlva már nem folyt az orruk és sokkal jobban érezték magukat.

Szédüléssel két pácienset kezeltünk, naponta 5-5-percig lézereztük a fülüket és 5-5 percig az orrnyílásukat két héten keresztül. A panaszok már a 4- 5 kezelés után javultak és a 9-10 alkalom után teljesen megszűntek.

A Safe Laser 500 Infra lézerkészüléket mozgásszervi panaszoknál és műtét utáni sebgyógyulásnál alkalmaztuk. A műtét utáni sebek sokkal hamarabb gyógyultak, már a második kezelés után úgy nézett ki a seb, mintha legalább egy hetes lenne. A sebet 3-4 percig lézereztük 2 napon keresztül és utána nem is kellett, mert szépek voltak.

Izom fájdalmaknál a nyomás érzékeny pontokat kezelünk 4-5 percig, 4-5 alkalommal naponta, majd hetente 2-3 alkalommal. A szokásos fizikoterápiás eljárásokhoz képest sokkal gyorsabban gyógyultak a betegek a lézer kezelés mellett.

Tenisz és golfkönyök esetében az érzékeny pontokon 4-5 percig alkalmaztuk a lézert hetente 3-4 alkalommal. A 4-5 kezelés után már tünetmentesek voltak és terhelhetőség is növekedett.

Lumbágó esetében a fájdalmas pontokat kezeltük 5-6 percig. Általában a második kezelés után már jobban érezték magukat. 7-8 alkalom után döntően tünet mentesek lettek.

Térdpanaszoknál a fájdalmas ponton alkalmaztuk a készüléket 5-5 percig, majd körbe a patellat és a térdhajlatot is kezeltük napi rendszerességgel. Tapasztaltuk, hogy az első kezelés után már könnyebb a járás és a duzzanat is lemegy. Általában 9-10 alakom kell a tünetmentességhez.

Vállfájdalmak esetében mindig kezeltük a felkar izomzatát és a nyakat is a fájdalmas pontokon 3-3 percet. A fájdalom és a váll mozgáskorlátozottsága általában már 3-4. kezelésnél javul. Majd a 8-10. alkalom végére elmúlik.

Sport sérülésekből adódó haematomák 3-4 nap alatt elhalványodnak, majd felszívódnak.

Összességében a lézeres terápiával hatékonyan csökkenthető és elmulasztható a fájdalom. Ezáltal a páciensek mozgáskorlátozottsága hamarabb visszaállítható, kevesebb gyógyszerezés mellett is. Javítja a páciensek életminőségét, pszichéjét és jelentősen csökkenti a betegállományban töltött időszakot.

Samu Katalin

Fizioterapeuta, BRFK Egészségügyi osztály

Sport referenciák

Dr. Kiss Gergely

Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, sportjogi szakjogász

Harminc éves pályafutásom alatt edzések tízezreit és mérkőzések ezreit dolgoztam végig, részt vettem hét világbajnokságon és négy olimpián. Az elképesztő mennyiségű munka során nem tudtam elkerülni néhány sérülést, melyek közül a tipikus elhasználódásra utalóak a porc leválások voltak térdben és vállban egyaránt. Napi szinten is kisebb gyulladásokkal, húzódásokkal küzdünk az élsport világában. Számos gyógyító módszer létezik és kiváló szakorvosok is segítik pályafutásunkat, de a legutoljára alaposan kipróbált eszköz, a Safe Laser 500 Infra hozta eddig számomra a leglátványosabb javulást a váll problémáimra. Használata egyszerű volt és 20-25 alkalom után a napi terhelés ellenére is elmúltak a mozgásomat gátló fájdalmaim. Panasz nélkül tudtam edzeni konditeremben, vízben és a mérkőzéseken sem volt problémám a Racionet Honvéd első osztályú bajnoki meccsein. A hétköznapokat megkeserítő és a mozgásom terjedelmét beszűkítő szúró fájdalom érzések tehát már a múlté, optimistán várom egészségem szempontjából is a 24. első osztályú szezonomat. Biztos vagyok benne, hogy a minden vízilabdacsapatnál előforduló és az eredményes munkát akadályozó kisebb-nagyobb akut és krónikus térd, derék, könyök és váll sérülések kezelésére hatékony megoldás a Safe Laser készülék

Györki Attila

Masszőr, Magyar Olimpiai úszóválogatott

Masszőrként legnagyobb részt sportolókkal, élsportolókkal foglalkozom, akiknek érthető módon mind edzésen, mind versenyen különösen fontos az, hogy teljesítményük a lehető legjobb legyen. A jó teljesítményhez pedig szükséges a fájdalommentes, szabad mozgás.

Nincs olyan sortoló, akit pályafutása során végig elkerülne egy-egy kisebb, nagyobb sérülés. ilyenkor döntő fontosságú a gyors segítség és a hatékony rehabilitáció.

Munkám nagy része a Magyar úszóválogatott mellett történik. Masszőrökként tapasztalom, hogy a sorozatterhelés mennyire igénybe veszi az úszók szervezetét. Az úszó illetve erőnléti edzések során a nagy igénybevétel miatt az izomfáradságból fakadó fájdalmak miatt gyakran előfordulnak gerinc, térd, csípő, és leggyakrabban váll fájdalmak.

A Safe Lasert Dr. Hegedűs György ajánlotta és adta kölcsön nekem tavaly a Dohai rövidpályás úszó világbajnokság előtti edzőtáborozás idejére. A sors úgy hozta, hogy a krónikus váll, térd és csípő problémák mellett egy kondicionáló edzés során elszenvedett nyaki sérülés miatt akut sérülés kapcsán is bevetettem a lézert.

Minden területen eredményesnek bizonyult a technológia, az akut nyaki problémánál volt a változás a leginkább szembe tűnő: néhány héttel a világbajnokság előtt a sportolónak nem kellett végül is egy edzést sem kihagynia. Meggyőződésem, hogy lézer nélkül jó pár napig nem tudott volna az úszó teljes értékű edzésmunkát végezni, ami mondanom sem kell, hogy igencsak rányomta volna a bélyegét a világbajnoki szereplésére.

A Safe Laserről szerzett tapasztalataim, illetve az eszközről olvasottak után várom, hogy munkámat a továbbiakban segítse lézertechnológia. Hiszem, hogy a Safe Lasernek helye van a sport rehabilitációban.

 

Safe Laser klinikai kutatás
Páciensek tapasztalatai a Safe Laser készülékekkel

Dr. Hegedűs György pácienseinek tapasztalatai:

Az elmúlt 3 hónapban nagyon sok visszajelzés érkezett a tapasztalatokkal, melyeket összegeztünk.
 Köszönjük mindenkinek, aki megírta nekünk az eredményeit, ezeket továbbra is várjuk!

Nagyon örülünk neki, hogy egyre többen használják több problémára is, nemcsak arra, amire eredetileg megvásárolták a készüléket. Így tényleg úgy látszik, hogy a Safe Laser a családban széles körben használható.

Az alábbi következtetéseket vontuk le:

A végtag ízületi kopásoknál (térd, boka, csípő, váll, könyök és csukló) nagyon hatékony a Safe Laser 500 infra. Két naponta 3 irányból 3-5 perces kezelés volt elegendő. Általában 2-3 hét alatt volt érezhető hatás és 6-10 hét alatt váltak a páciensek fájdalommentessé. A legjobb, ha hetente 1x a fájdalom elmúlása után is kezelik megelőzés képpen.

Szalagok és ízületi tok gyulladásai esetén (főleg váll) szintén két naponta volt jó a kezelés 4 percig 3 irányból. A térd, váll, könyök és csukló ízületek gyulladásainál gyakran volt kezelési reakció, azaz az első kezeléseknél átmenetileg fokozódott a fájdalom, majd 3-5 kezelés alatt ez megszűnt.

A mozgásszervi sérüléseknél, főleg sportolóknál használtuk jó eredménnyel. Itt ízületek, szalagok és izmok kezelésére Safe Laser 500-at. Naponta akár 3x is lehet akut problémánál.

A derék- és háttáji, illetve gerinc fájdalmaknál akár 6-7 helyet is lehet lézerkezelni egyszerre 5-5 percen át. Egy alkalmommal 30 percnél tovább (tehát kb. 6 hely 5-5 perc) tovább nem javasolt kezelni a gerinctájat, mert néha fejfájás alakul ki, mint kezelési reakció. Ezért érdemes több szüksglet esetén (pl. nagyobb kiterjedésű gerincprobléma) elosztani a kezelést – délelőtt 30 percnyi területet és délután a többit.

A gerincproblémákat gyakran okozza szalag és izom merevedés, rövidülés, meszesedés, mely a gerinc ferdülését, egyik irányba elhúzását okozza. Ennek következménye a fájdalom mellett lehet pl. porckorong sérv is. Ebben az esetben szükséges a szalagok, izmok megfelelő nyújtás és tornája is. Enélkül nem olyan hatékony a lézeres kezelés.

Ezért ősztől létrehozunk egy lézerközpontot Budapesten, ahol megfelelő szakemberek megállípítják majd a probléma hátterét, a lézer kezelés pontos helyét és megtaníták a hozzá tartozó gyógytornát, mozgást is.

Az ujjak, csukló, könyök és boka kezelésénél az ízületek gyulladásánál hatékony volt a Safe Laser 500 infra mellett a Safe Laser 150 is.

Az allergiákra naponta 5-5 perc kezelés volt megfelelő orrlukanként a Safe Laser 30 vagy 150-el. Akinek csak 500-as van, az az orrnyergen keresztül a szemtől elfelé világíthatja hasonló eredménnyel 5-5 percig naponta

Jó tapasztalatok voltak a sebek, vágások, égések, szörtüsző gyulladások, pattanások, leégés, körömágy gyulladás és herpes kezelésével. A legjobb azonnal lekzdeni napi 1, max. 2-szer kezelni 3 percig a Safe Laser 150-el, de lehet a Safe Laser 500-al is (2perc)

Többen számoltak be kisebb torokgyulladás kezeléséről. Vagy a Safe Laser 150 és száloptika a szájon át világítva (2-3 perc) naponta 1x vagy a Safe Laser 500 az állkapocs két eldalán a nyakon a mandulák irányába napi 1x 5 percig oldalanként.

A fogíny gyulladások és sérüléseket is gyorsan lehetett kezelni a Safe Laser 30 vagy 150-el, főleg száloptikával.

Sok eredmény érkezett a fülzúgással kapcsolatban. Itt a legjobb a napi 5-5 perces orr lézerkezelés mellett a Safe Laser 150-es készülékhez csatlakoztatott száloptikával a fülbe napi 1x 5-5 percig.

Új információk érkeztek a halláscsökkenéssel kapcsolatban. Itt is naponta 1x 5-5 percet kell világítani a Safe Laser 150-el száloptikával. Itt azért 4-5 hónap is szükséges lehet az eredményhez. Még kevés az információnk, ezért azoknak ajánljuk, akinek már van Safe Laser 150 készüléke.

Ekcémánál és pikkelysömörnél is hatékony volt a Safe Laser 150, de itt a stressz állapot hirtelen növekedésével többször volt romlás, visszaesés, mint minden más kezelésnél. Viszont a Safe Laser legalább mellékhatás nélkül tud segíteni.

Gyermekek nagyon szeretik használni a nátha és a fülgyulladás esetén. Már kapható gyermek orrkezelő a Safe Laser 150-hez, hogy 2-3 éves kortól is lehessen a náthát, orrdugulást kezelni.

A hallójárat gyulladásra sokan használták a Safe Laser 150-est, főleg száloptikával. Gyorsan és látványosan lehet a fül gyulladását és fájdalmát csökkenteni, megszüntetni.

Házi állatokat is kezelnek egyre többen. Itt a mozgásszervi fájdalom napi 2-4 perces kezelése (fájdalom helye vagy állatorvos által mutatott kezelési helyen) fordult elő és számtalan apró seb, sérülés vagy műtéti seb kezelése

 

Csillagfény Alapítvány

A lézer készülékünket Alapítványunk tulajdonaként vásároltuk, hogy az általunk elért embereket, fiatalokat, gyermekeket segíthessük használatával. A használók között voltak állami gondozásban élő gyerekek, szegénységben élő családok felnőtt és gyermek tagjai, nagycsaládokból, szegény családokból származó önkénteseink, az ő környezetük. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk más, fogyatékkal élő civil szervezetekkel és az ő tagjaik is kaptak hozzáférést. Pl. Vakok és gyengén látók, mozgáskorlátozottak.

Mivel igen sok ember találkozott a készülékkel, a használatával töltött idő nem volt folyamatos, ill. néha, nagyobb szünetek voltak közöttük. Reméljük, hogy a sok ember közül, a sok szájreklámnak köszönhetően, új vásárlói is lesznek a forgalmazónak!

A tájékoztató anyagokban ajánlott minden problémára, betegségre használtuk. Nagyon sokat használták gyerekek, fiatalok immunerősítésre, allergiára. Bízunk benne, hogy állapot javulásukban a lézer használata is szerepet játszott. Nagyon sok esetben használták légúti megbetegedések esetén, a megadott időkeretben. Torokgyulladásoknál, náthánál, stb. kifejezetten érzékelhető volt pozitív, gyógyító hatása. Sebgyógyításoknál szintén. Szájsebeknél kiemelkedően, feltűnően gyorsítja a gyógyulást! Kullancs csípés gyulladt hegének gyógyítására szintén, jó eredménnyel. Sport és játék közben elszenvedett sérüléseknél is használták. Fejfájásoknál is, időseknél is, javulásról számoltak be. A gyerekeknek kifejezett élmény volt a használata. Imádják, mintha egy kis lézerfegyver lenne a kezükben.

Időseknél, betegeknél, sérülteknél szintén pozitív tapasztalatok. Ízületi kopásoknál, gyulladásoknál, fájdalmak esetén is használták fájdalom csillapításra, jó hatásfokkal, érezhetően javult a betegek állapota. A bőrelváltozások szinte teljes skálájánál használták. Akik ismerik, szeretik, kérik és örülnek, ha újra hozzájuk kerül a készülék, ill. arra is van lehetőség, hogy akut probléma esetén, Alapítványunkhoz járnak be kezelésre, ha éppen itt van a lágylézer. Az időseknek szintén nagyon jó, hogy a készülék mérete kicsi, súlya csekély, könnyen kezelhető.

Kiegészítő kezelésként használták, más terápiák részeként.

Eddig, min. 300 fő használta a lézert a Csillagfény Alapítvány szervezésében.

Magam is használtam több ízben, férjemnél és 12 éves kisfiamnál is, és személyes tapasztalatom is egyezik a többiekével. Remélem, sokáig lesz lehetőségünk e nagyszerű termék jótékony, gyógyító hatását élvezni!

Tapasztalataink megerősítik hitünket, hogy a lézer használ, mind a belső, mind a külső kezelések esetében. Ajánljuk mindenkinek a használatát!

Munkájukhoz további sok sikert kívánok, 2015-ben is!

Köszönettel és tisztelettel:

Metzger Mária

Csillagfény Alapítvány elnök

Lézer kutatást összefoglaló tudományos oldalak

Tájékozódjon telefonon

06-70-4201395

munkanapokon 08.00 – 19.00 között
ezek kívüli időszakban küldjön üzenetet

Safe Laser vásárlás

Vásárolja meg saját SafeLaser készülékét!

Kedvezményes hitel

9,92% THM !!!

900 – 1.400 Ft havi kamatra!

Információkérés – időpontkérés kipróbálásra

 • A leletet kizárólag Dr. Hegedűs György látja, majd törlésre kerül.
  Dobd a fájlt ide, vagy
  Engedélyezett fájl típusok: jpg, gif, png, pdf., Max. file size: 128 MB.
  • A DrLaser.hu célja, hogy minden megyében megtekinthető, kipróbálható, megvásárolhatóak legyenek a Safe Laser termékek. Már jelenleg is több vidéki városban elérhetőek. Ezért kérjük, adja meg városa nevét, hogy segíthessünk, hol találja Önhöz a legközelebbi Safe Laser pontot. Illetve ezen információk alapján tervezni tudjuk, hol érdemes legközelebb Safe Laser pontot nyitni.
  • Az Adatvédelmi szabályzatott a weboldalon a láblécből éri el
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.