A Safe Laser állatorvosi használata

Varga József vagyok, állatorvos. A Család utcai állatorvosi rendelőben működöm, illetve az Elveszett állatok alapítvány kuratóriumi elnökeként kezeljük az alapítvány által rendelőnkbe behozott, különböző betegségekkel küszködő állatkákat. Előbb, egy elég komoly gyulladt lábnak a kórelőzményeiről annyit, hogy ez egy nagyon súlyos, immunológiailag terhelt eb, több éve már, évente rendszeresen teljes mértékben kihullik a szőre, és hosszas Ivermectin kúrával lehet kigyógyítani az atkásságot. Az atkásság mellett rendszeresen egy mély pyodermás lábvég gyulladás is kialakul, és a mély pyodermának a kiegészítő kezeléseként elég jól működik ez a szoft lézer berendezés. Továbbiakban Lick granulómák is nagyon szépen gyógyulnak lézerrel, olyan torpid sebek, amik egyébként nem nagyon gyógyulnak semmi mással, jelentősen meggyorsítják a sebgyógyulást ha lézert is alkalmazunk, illetve olyan immunológiai háttérrel rendelkező egyéb betegségeknél is szoktuk használni a lézert, ahol sebgyógyulást szeretnénk gyorsítani, vagy pedig hegesedést szeretnénk gyorsítani. Ezek a fő specifikációi a lézer használatának jelenleg a rendelőmben.

A szoftlézer használatáról még annyit, hogy bizonyos idült ízületi bántalmakra is jó és sikeres megoldásként alkalmazzuk a lézert egyéb alternatív gyógyászati megoldások mellett, mint a homeopátia, mágnes terápia, gyógytorna, kiropraktika, csontkovácsolás mellett jó kiegészítőnek tapasztaljuk, hogy ha rendszeresen, heti több alkalommal a szoftlézert is alkalmazzuk. Különféle idült sérüléses, korábbi porcleválásos elváltozások esetén.

Egyes esetekben a végbélfisztuláknak a javulását is jól támogatja a lézer, természetesen ezt mellékesen allopátiás, elég erős gyógyszerekkel kell kezelni, emellett kiegészítő terápiaként alkalmaztuk a szoftlézert, kevesebb gyógyszert kellett adni, és a kiújulás is lassabban következett be. Természetesen magában teljes gyógyulást nem tudtunk a lézer segítségével kialakítani, de jó egyéb kiegészítő kezelésnek tudtuk be a lézert.

Idült allergiás fülgyulladások esetén, ahol jelentős szövet szaporulattal járt már a folyamat, ezáltal beszűkült a hallójárat, itt a hallójárat beszűkülését, és idült gyulladását elég jól segítette az egyéb allopátiás módszerek mellett a szoftlézer.

Dr. Varga József