Fülzúgás

1. Tünetei, oka, következménye

A fülzúgás a hazai lakosság három-öt százalékát érinti. Két formája létezik: az objektív és a szubjektív fülzúgás. Az objektív fülzúgás oka leggyakrabban az izmok ritmusos összehúzódása vagy turbulens véráramlás áll. A gyakoribb, szubjektív fülzúgás esetében csak a beteg hallja a nem kívánt hangokat, mely fertőzések; a hallójáratban rekedt fülzsír; a belsőfül képleteinek merevedése, betegségei; kor vagy zajkárosodás okozta halláscsökkenés; nehézfémek; alkohol; halláskárosító gyógyszerek (aszpirin, kinin, egyes vízhajtók és antibiotikumok); Meniere-betegség (rohamokban jelentkező szédüléssel, ismétlődő halláscsökkenéssel, és fülzúgással járó belsőfül betegség); a fejet érő trauma; általános betegségek (szifilisz, magas vérnyomás, vérszegénység, pajzsmirigy alulműködés); a hallószervet érintő daganatok. A szubjektív fülzúgás sokszor jár halláscsökkenéssel. A fülzúgásban szenvedő betegek 90 %-nak idegi, 5 %-nak vezetéses halláscsökkenése van, és a maradék 5 % rendelkezik normális hallásküszöbbel. Vezetéses halláscsökkenés a külső- vagy a középfül működésének károsodása miatt fellépő halláscsökkenés, idegi halláscsökkenés során pedig a belsőfül vagy annak idegeinek károsodása a halláscsökkenés oka.

2. A fülzúgás kezelése

Ritka, de okot kezelő megoldások: a fülzsír eltávolítása a nyaki erek rendellenességeinek vagy daganatok kezelése, a hallószervre káros gyógyszerek elhagyása, a fertőzések megfelelő antibiotikus kezelése.

A szubjektív fülzúgás kezelhető hallókészülékkel, vagy a hang elfedhetőségén alapuló maszkoló berendezéssel, antidepresszáns gyógyszerekkel és az ún. “biofeedback” technikával, amely pozitív visszacsatolás útján, a zavar okainak, a kialakulás módjának tudatosítása által hat.

De lenegedhetetlen az életmód megváltoztatása (a dohányzás, a kávéfogyasztás és az aszpirin-szedés elhagyása). A rendszeres nyaki torna a nyaki erek keringését javítja: mindenképp ajánlatos. A gyógyulás a fülzúgás okától és a beteg érzelmi válaszától függ. Szubjektív fülzúgás esetén a betegek háromnegyede eliselhetőnek tartja fülzúgását – ilyenkor sokat segítenek a relaxációs technikák. A betegek kb. 1 %-át az állandó, erős zúgás teljesen kimeríti, nem ritkán öngyilkossági gondolatokat is ébreszt bennük.

3. Hogyan segít a Safe Laser?

Safe Laser 30 

SL-30

A hallójárat és fül fertőzései és gyulladásai következményeként kialakult fülzúgásra a hallójárat lézerbesugárzása alkalmazható a Safe Laser 150 és Safe Laser 500 infra készülékek száloptikájával. Emellett az orrlukakon keresztül a vér lézer besugárzását is végezzük a sugárszűkítővel.

5 éven át folyamatos fülgyulladásom volt. amikor megszűnt, fülzúgás maradt hátra, ami 1 éve tartott, amikor rátaláltam a Safe Laserre.

1 éve használom a Safe Laser 150 berendezést száloptikával, naponta mindkét fülembe 1-2 percig, illetve orrkezelővel az ornyílásomba 5-5 percig. Fél éve teljesen panaszmentes vagyok.

Horkensdorfer Klára

Még fontosabb az ÖNGYÓGYÍTÁS elsajátítása

Dr. Hegedűs György a Safe Laser orvos szakmai

Otthoni lézerterápia orvosi segítséggel

 

 • Fájdalomcsillapítás
 • Gyulladáscsökkentés
 • Ízületi regeneráció
 • Szalagok és izmok lazítása
 • Mozgás

Információkérés 

 • A leletet kizárólag Dr. Hegedűs György látja, majd törlésre kerül.
  Dobd a fájlt ide, vagy
  Engedélyezett fájl típusok: jpg, gif, png, pdf., Max. file size: 128 MB.
  • A DrLaser.hu célja, hogy minden megyében megtekinthető, kipróbálható, megvásárolhatóak legyenek a Safe Laser termékek. Már jelenleg is több vidéki városban elérhetőek. Ezért kérjük, adja meg városa nevét, hogy segíthessünk, hol találja Önhöz a legközelebbi Safe Laser pontot. Illetve ezen információk alapján tervezni tudjuk, hol érdemes legközelebb Safe Laser pontot nyitni.
  • Az Adatvédelmi szabályzatott a weboldalon a láblécből éri el
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.