Könyökfájdalom

1. Tünetei, oka, következménye

A teniszkönyök és a következményes könyökfájdalom általában megerőltetésnél alakul ki, de sportolóknál is gyakori. A könyökfájdalom oka lehet ízületi kopás, gyulladás vagy sérülés vagy ezek kombinációja.  Megkeseríti a beteg mindennapjait. Nem tud dolgozni, figyelni, koncentrálni, ellazulni, kikapcsolni.  Lehet a fájdalmat és a tüneteket csillapítani, de igazából az okot kell kezelni . Ha a könyökfájdalom ok gyulladás vagy sérülés, akkor könnyebb, kopás esetén viszont nagyon nehéz a teljes fájdalommentesség elérése. Azért nehéz a teniszkönyök kezelése, mert gyakran máshonnan sugárzik a könyök külső területére a fájdalom. Ez a fájdalom leggyakrabban az izmokból sugárzik, ennek neve trigger pont. Ezek lehetnek az alkar, felkar, de akár a lapocka körüli izmokban is. Ennek felderítése mindenképpen szükséges a teljeskörű, htékony és gyors kezeléshez.

2. A könyökfájdalom kezelése

A könyökfájdalom hagyományos kezelése

Nem szteroid fájdalomcsillapító gyógyszerek: ezeket receptre vagy anélkül lehet szedni rendszeresen vagy időszakosan. Komoly terhet rónak mellékhatásként a gyomorra (pl. hányinger, hányás) illetve  a májra (pl. kóros májfunkciós értékek), de okozhatnak fejfáját vagy szédülést is a gyógyszerútmutató szerint.

Tapasz: helyileg ható gyulladáscsökkentővel átitatott tapaszok. Nem olcsó a használatuk, kevésbé hatásosak és gyakran le is esnek (főleg izzadáskor), fürdeni is nehézkes velük.

Szteroid tabletták és injekció: nagyon erős fájdalomcsillapító és gyulladás csökkentők. Majdnem mindig hatásos. De a mellékhatásai is ugyanilyen erősek. Mivel hormont tartalmaznak, ezért hatnak a hormonrendszerre is, pl menstruációs zavarokat is okozhat a betegtájékoztató szerint. Ezen kívül a gyomorfekély, szívritmuszavar, magas vérnyomás és görcsroham is szerepel a mellékhatás listán a betegtájékoztatóban.

Fizikoterápia: ultrahang, elektromos kezelés stb. Ezek már jóval hatásosabbak. Sok kezelés kell. A mai egészségügyben nehéz bejutni erre és nem annyi kezelést kapunk, amennyi szükséges, hanem amennyit előírtak a szakorvosok. Nehézsége, hogy rendszeresen el kell járni kezelésre adott időpontban.

Gyógytorna: nagyon fontos az ízületek mozgatása, pláne műtét utáni rehabilitációkor. Viszont az ízületi- és szalaggyulladásokat nem gyógyítja meg. Hosszú távon költséges és sokaknak nehézkes (akár a fájdalom miatt is) egy jó szakemberhez eljárni akár másik városba, kerületbe.

Fürdők, gyógyvíz: ezeken a helyeken fizikoterápiát, gyógytornát és masszázst stb. vehetnek igénybe. Hazánkban több ilyen magas színvonalú hely van. A nehézsége, hogy 2-4 hétre el kell menni. Itt tölti a nyaralását vagy betegállományban kell megtenni. Persze nem is olcsó.

Műtétek: ritkán kerül rá sor. Sérülések során vagy krónikus fájdalmaknál ez a végső lépés. Ha ez nem hat, akkor hogyan tovább? A műtét után lehet gyulladás vagy más szövődmény, illetve nem biztos, hogy elmúlik a fájdalom.

3. Hogyan segít a Safe Laser?

A 40 éves orvosi lézer kutatás eredményeként kifejlesztett Safe Laser készülékekkel végzett lézer kezelés fájdalomcsillapító,gyulladáscsökkentő és biostimulálóhatást fejt ki a megvilágtott területen.

A mozgásszervi problémák esetében az ízületek, izmok és szalagok regenerációja figyelhető meg a hosszútávú bevilágítás következtében, mely a panaszok csökkenésével, gyakran megszűnésével jár.

Akut könyökfájdalom esetén napi 1-2 alkalommal 3 perc, krónikus könyökfájdalom esetén 2 naponta 4 perc megvilágítás javasolt. Teniszkönyök, golfkönyök okozta könyökfájdalom esetén 2 naponta 10 perc kezelés ajánlott. A lézeres kezelés túladagolása estén fokozódhat átmenetileg a fájdalom, ami hamar lecseng. Kezelési reakció a neve. Ilyenkor addig ne kezeljen tovább, amíg meg nem szűnik a fájdalom. A kezelési reakció néhány kezelés után megszűnik.

Könyökfájdalom esetén a Safe Laser 500 infra használata javasolt

Miért nem hat sokszor a teniszkönyök kezelése még rövid távon sem?

Miért kell mindig kisugárzó fájdalompontokat is keresni?

Hogyan lehet a lézeres kisugárzó fájdalompont kezelési technikával gyorsabb (akár azonnali), hatékonyabb, és hosszútávú eredményet elérni a tenszkönyök kezelésében, mint egyéb terápiák alkalmazásával?

A teniszkönyök hagyományos orvosi kezelése fájdalmas és gyakran sikertelen, a tünetek újra és újra visszatérnek.

 

A teniszkönyök kezelése házilag – mint a pihentetés vagy a természetes fájdalomcsillapítás – pedig nem elég hatékony és nem elég gyors.

A Safe Laser készülék hatékony a teniszkönyök fájdalommentes kezelésében.

1. A teljes gyógyuláshoz kulcsfontosságú kisugárzó fájdalompontokatlézeres kezeléssel lehet a leghatékonyabban feloldani.

2. Helyileg használva a lézer egyszerre több oldalról támogatja a gyors gyógyulást:

Gyulladáscsökkentő a csonthártyán és a túlterhelt izmokban
Regenerálja az ízületi tokot, letapadt inakat, csonthártyát
Fájdalomcsillapító hatású

Információkérés - időpontkérés kipróbálásra

 • A leletet kizárólag Dr. Hegedűs György látja, majd törlésre kerül.
  Dobd a fájlt ide, vagy
  Engedélyezett fájl típusok: jpg, gif, png, pdf., Max. file size: 128 MB.
  • A DrLaser.hu célja, hogy minden megyében megtekinthető, kipróbálható, megvásárolhatóak legyenek a Safe Laser termékek. Már jelenleg is több vidéki városban elérhetőek. Ezért kérjük, adja meg városa nevét, hogy segíthessünk, hol találja Önhöz a legközelebbi Safe Laser pontot. Illetve ezen információk alapján tervezni tudjuk, hol érdemes legközelebb Safe Laser pontot nyitni.
  • Az Adatvédelmi szabályzatott a weboldalon a láblécből éri el
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.