Sebkezelés otthon, szakszerűen

A múlt héten beszámoltam Kedves Olvasóimnak az engem ért sportbalesetről, melynek következtében csúnya, fájdalmas térdsérülést szenvedtem. Ezen a héten ennek kapcsán veszem górcső alá a sebkezelés folyamatát, otthoni lehetőségeit. Úgy gondolom, egy családban (kiváltképp ahol idősebb generáció, vagy kisgyermek él), nagyon fontos, hogy ismerjük a szakszerű sebgyógyítás módját. Elegendő ugyanis egyetlen rossz mozdulat, vágás vagy esés, és hamar olyan helyzetben találjuk magunkat, amikor szükségünk van az elsősegélynyújtással kapcsolatos ismereteinkre.

A szakszerű sebkezelés
Sebkezelés otthon

Sebkezelés otthon

Sérülés esetén fontos, hogy azonnal ellássuk a sebet, hiszen így csökkenthetjük a fertőzés kialakulásának kockázatát. Ha esetleg a gyermekünk sérül meg, akkor sem veszíthetjük el lélekjelenlétünket, ugyanis szakszerű mozdulatokra és precíz ellátásra van szükség!

Sebkezelés lépései

Az első, és legfontosabb lépés a seb fertőtlenítése. Célszerű steril izotóniás sóoldatot használnunk! Akkurátusan mossuk ki a sebet (szigorúan folyó vízzel, semmi esetben sem használhatunk állott vizet, hiszen abban baktériumok lehetnek). Belülről kifelé irányuló mozdulatokkal tisztítsunk ki minden szennyeződést a sebből. Ha megtisztítottuk és fertőtlenítettük a sérülést, sterilizáljuk a sebkötözéshez szükséges eszközöket is. Kiváló minőségű, modern kötszereket kapunk a patikában, melyek közül célszerű olyat választanunk, amit a sérülés nagysága és helye kíván. Ügyeljünk rá, hogy a kötés ne akadályozza a sérült személyt a későbbi mozgásban! A sebkezelés igen felelősségteljes eljárás, így nagyon oda kell figyelnünk rá, hogy szakszerűen járjunk el, hiszen így elkerülhetjük a későbbi szövődmények kialakulását. Fontos, hogy a kötést rendszeresen cseréljük, és figyelemmel kísérjük a gyógyulás folyamatát.

Sebkezelés

Saját tapasztalatom a sebgyógyítás során

A 10 nappal ezelőtt történt térdsérülésem következtében nekem is minden nap időt kellett áldoznom a sebes rész gyógyítására. Az első naptól Safe Laser 500 Infra készülékkel kezeltem a sérült terület, és maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel.

Az én sérülésem sajnos igen mély volt, így a benne lévő salaktól nem tudtam teljes mértékben megtisztítani. A seb barna színű lett, és vastag, repedező var keletkezett rajta.

Minden nap használtam a Safe Laser 500 Infra készüléket, mind a seb- mind pedig a sebet körülvevő terület kezelésére. Így sikerült elkerülnöm a gyulladás és a fertőzés kialakulását is, és a fájdalmat is tudtam csökkenteni. A Safe Laser 500 Infra készülék immunerősítő hatásának köszönhetően a szervezetem öngyógyító folyamatai aktivizálódtak, azaz, a szervezetem elkezdte önmagát gyógyítani, és a rehabilitációs idő is lényegesen csökkent.

Ezúton is szeretném javasolni a Safe Laser 500 Infra készüléket minden olyan család számára, ahol nyugdíjas, vagy kisgyermek él, hiszen a fájdalomcsillapítás és a gyógyulási idő csökkentése sérülés esetén éppen olyan fontos, mint a seb szakszerű ellátása. A sebkezelés bizony nem ér véget a sérült terület fertőtlenítésével és kötözésével!

Tekintse meg videónkat és ismerje meg a Safe Laser 500 Infra készülék jótékony hatásait!

Sebkezelés otthon

A Safe Laser 500 Infra készülékkel hatásosan kezelhetőek a különféle sérülések, hiszen a szövetek mélyebb rétegeibe hatolva nem csupán a kínzó fájdalmat enyhíti, hanem hosszú távú megoldással szolgál! Az orvosi vizsgálatot követően a páciens megtanulja önmagát kezelni, így hatékonyan látja majd el magát saját otthonában! A Safe Laser készülék alkalmazása során továbbá nem kell szövődményektől, mellékhatásoktól tartanunk, hiszen maximálisan biztonságos, így bárki, bárhol használhatja!