Sugárzó gerincfájdalom, esettanulmány

A minap érdekes eset történt. Egy középkorú úriember, Péter keresett meg a rendelőben. Mielőtt hozzám fordult volna, már számos különféle kezelésen vett részt, melyek azonban sajnos hatástalannak bizonyultak. Az ő panasza igen összetettnek ígérkezett. A diagnózis során fény derült az okra: a háttérben sugárzó gerincfájdalom, gerincsérv állt, mely több, különböző problémát okozott.

Gerincsérv
Sugárzó gerincfájdalom

Sugárzó gerincfájdalom

Péter 16 évvel ezelőtt autóbalesetet szenvedett, melynek következtében mozgásszervi panaszok, erős fájdalom alakult ki nála. A gerincsérv miatt először idegsebészeten operálták a nyakát, melyek fizikoterápia követett. Később izomfeszülést é zsibbadást kezdett érezni a lábában és a járása is bizonytalanná vált, ezt azonban a hagyományos módszerekkel nem tudták gyógyítani.

Sugárzó gerincfájdalom; diagnózis és lézerkezelés

Péter panaszegyüttesét tehát bizonytalan járás, lábzsibbadás, izomfeszülés, sántikálás jelentette. A mélyre ható konzultáció és a mindenre kiterjedő vizsgálat során világossá vált számomra, hogy a probléma oka helyileg nem itt- de nem is a nyaki részen keresendő. Egyre inkább bebizonyosodott: a panaszokat a sugárzó gerincfájdalom okozza, azaz kisugárzó fájdalomponttal van dolgunk. Megkerestem tehát azoknak a pontoknak a pontos helyét, ami a lábakba sugározhatja az izomfeszülés, zsibbadás érzését. Ezt követően fél órás, intenzív Safe Laser kezelést alkalmaztam. Célzottan világítottam a derékon és a háton lévő kisugárzó fájdalompontokat.

Gerincsérv

Gyógyulás

Fél óra elteltével Péter arról számolt be, hogy a panaszai egytől egyig megszűntek. Elmúlt a zsibbadás, elmúlt a feszülés az izmokban, a közérzete is kiváló.

Sétált kicsit a rendelőbe, ekkor láttam, hogy nyoma sincs a sántításnak. Bevallom, ez kicsit még engem is meglepett. Mondanom sem kell, Péter lelkesedése nem ismert határokat. Felszabadultnak érezte magát, hiszen mindössze fél óra leforgása alatt „meggyógyult”; én azonban, orvosként kötelességemnek éreztem, hogy visszarántsam a realitás talajára.

A Safe Laser nem csodaszer

A Safe Laser 500 Infra készülék jó teljesítményű, erős fizikoterápiás eszköz, de nem csodaszer. Péter panaszai bár a kezelés hatására azonnal enyhültek, ez mégsem jelent még teljes gyógyulást. Fontos tudnunk, hogy a Safe Laser készülék akkor lehet igazán hatékony, ha rendszeresen, kúraszerűen alkalmazzuk akár nap, mint nap. Mi ennek az oka? A lézer a fájdalomcsillapító hatása mellett azonnal beindítja szervezetünk öngyógyító folyamatait (ezért érezte magát jobban Péter), azonban ha az eredményt hosszú távon szeretnénk fenntartani, és a célunk a valódi gyógyulás, akkor rendszeres kezelés szükséges. A rendszeres kezelés nem más, mint folyamatos támogatás immunrendszerünknek, mely így képessé válik legyőzni a gyulladást és más mozgásszervi panaszokat.

Miben rejlik a Safe Laser hatékonysága?

A Safe Laser készülék hatékonysága sejtszintű regenerációnak köszönhető. A lézersugarak a sejtek mélyébe hatolva egyszerre gyógyítják a csontot, a kötőszövetet, a porcot és az izmokat. A lézeres kezelés ekképp sugárzó gerincfájdalom esetén is kiemelkedően hatékony, akár abban az esetben is, ha más jellegű terápia, gyógykezelés kudarcot vall…

Tekintse meg videónkat a mozgásszervi panaszok lágylézeres kezeléséről!

A Safe Laser hatékonysága

A Safe Laser 500 Infra készülékkel hatásosan kezelhetőek a kisugárzó fájdalompont okozta mozgásszervi panaszok, hiszen a szövetek mélyebb rétegeibe hatolva nem csupán a kínzó fájdalmat szüntetik meg, hanem hosszú távú megoldással szolgálnak! Az orvosi vizsgálatot követően a páciens megtanulja önmagát kezelni, így bármikor lép fel a fájdalom, azonnal képes lesz csillapítani! A Safe Laser készülék alkalmazása során továbbá nem kell szövődményektől, mellékhatásoktól tartanunk, hiszen maximálisan biztonságos, így bárki, bárhol használhatja!