Teniszkönyök gyógyítása otthon, gyógyszerek nélkül!

A teniszkönyök kialakulása csupán a sportolókat fenyegeti!

Sajnos ez hatalmas tévedés. Évtizedekkel ezelőtt valóban elsősorban sportolókra, és nehéz fizikai munkát végzőkre volt jellemző a teniszkönyök kialakulása, azonban a közelmúltban ez a tendencia sokat változott. Mindamellett, hogy manapság is gyakran fordul elő rendszeres megerőltető tevékenységek következményeként, mint például az ásás, csákányozás, vagy súlyos tárgyak emelése, mozgatása, illetve a sport; sajnos a teniszkönyök a zongoristákat, irodai dolgozókat sem kíméli. Tehát régebben valóban az úri sportot kedvelők (golf, tenisz) körében volt jellemző, mára azonban már nemtől, hivatástól, hobby- tól függetlenül bárki tapasztalhatja magán a teniszkönyök tüneteit.

teniszkönyök kezelése

teniszkönyök kezelése

A teniszkönyök tünetei

Az alábbi állítások közül melyek igazak Önre?

Lassan erősödő, de egyre intenzívebb fájdalmat tapasztal a könyök külső oldalán az alkari feszítőizmok működésekor

E fájdalom sok esetben akadályozza a munkavégzésben, szabadidős tevékenységek során, vagy épp a pihenésben

A csuklóízület nyújtásakor szintén fájdalmat érez, esetleg a csont nyomásra érzékeny

Alkarját gyakran érzi gyengének, erőtlennek

Ha a fenti tüneteket már Ön is tapasztalta, akkor sajnos minden bizonnyal Önt is fenyegeti a teniszkönyök kialakulásának veszélye!

De mi is az a teniszkönyök?

A teniszkönyök nem más, mint könyöktájékon és a felkarcsont környékén fellépő íngyulladás, kötőszöveti gyulladás; illetve az izmok tapadási helyén kialakuló csonthártyagyulladás.

Hogyan előzhető meg a teniszkönyök kialakulása?

Az alábbi alkargyakorlat rendszeres végzésével elkerülhető a teniszkönyök kialakulása:

  • Foglaljon helyet egy széken, vagy egy padon!
  • Talpait helyezze a padlóra, egymástól 50 cm távolságra!
  • Felső testét döntse kicsit előre! Bal tenyerét tegye a bal térdére! Jobb kezében súlyzóval csuklóját helyezze a jobb térdére!
  • Jobb csuklóját a súlyzóval emelje meg néhányszor olyan magasra, amilyen magasra csak tudja anélkül, hogy alkarját megmozdítaná! Ezután váltson kezet, és ismételje néhányszor a fenti mozdulatsort!

Milyen gyakorlattal tudom csillapítani a könyökfájdalmat?

  • Álljon lazán, egyenes háttal, lábait tegye vállszélességben terpeszbe!
  • Egyik kezében fogjon egy botot (pont középen), és a karját a bottal tartsa maga elé!
  • Kezdje el lassan forgatni a botot, először 90 °-kal balra, majd 90 °-kal
  • A fenti gyakorlatot ismételje húszszor, naponta 2-3 alkalommal!

 

Hogyan lehetséges a teniszkönyök gyógyítása?

Mindenek előtt fontos, hogy pihentessük, tehermentesítsük a fájó területet! Gyakran a teniszkönyök gyógyítása során sínbe teszik a könyököt, hogy a nyugalmi helyzetet biztosítsák. Kedvelt gyógymód a fizikoterápia, melynek azonban elsődleges hátránya, hogy szörnyen időigényes, és sajnos nem minden esetben hatásos. Az egyre erősödő fájdalmat és gyulladást általában nem szteroid tartalmú gyógyszerekkel és szteroid tartalmú tablettákkal csillapítják, melyeknek sajnos igen sok mellékhatását tapasztalhatjuk. A teniszkönyöktől szenvedő betegek a legvégső esetben döntenek a műtét mellett, mely azonban igen kockázatos, hiszen számolni kell az esetleges szövődményekkel.

Teniszkönyök gyógyítása hormonok és szteroidok nélkül Safe Laser 500 Infra készülékkek.

Videónkon egy elégedett páciensünk beszél a gyógyulásról:

Teniszkönyök kezelése

A javasolt Safe Laser 150, vagy a Safe Laser 500 infrakészülékünk lézersugarai a szövetekbe is képesek behatolni, ezáltal célzott hatást fejtenek ki a bőrfelszínen, és a szövetek mélyebb rétegeiben egyaránt. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, biostimulációs hatásának köszönhetően a szövetek is regenerálódni kezdenek!