Kisugárzó fájdalompont

Megannyi bejegyzés született már a Safe Laser készülékek alkalmazási lehetőségeivel kapcsolatban. Írtunk a könyökfájdalom-, a lábszárfekély-, a térdkopás kezelésének módszereiről, hatékonyságáról; emellett kitértünk a biztonságos lézer mibenlétére is. Ezt a bejegyzést most elsősorban azoknak a pácienseinknek, Safe Laser használó betegeknek ajánljuk, akik bár értek el eredményeket fájdalomcsillapításban, gyulladáscsökkentésben, azonban mégsem érzik maximálisan hatékonynak a Safe Laser terápiát. Ez a bejegyzés tehát górcső alá veszi a kisugárzó fájdalompont – terápia jelentőségét- mely egyetlen kezelés során sem elhanyagolható, hiszen a kisugárzó fájdalompont megtalálása és kezelése lehet a teljes gyógyulás kulcsa!

Mi is az a kisugárzó fájdalompont?
Kisugárzó fájdalompont

Kisugárzó fájdalompont

A kisugárzó fájdalompont az izomban, illetve az izmot körülölelő izompólyában, kötőszövetekben létrejövő rendellenesség, melynek kiváltó oka az izomban fellépő vérellátás- és anyagcserezavar, energiahiány. Ízületi kopásnál, mozgásszervi zavaroknál is. Az izom működése tehát zavart szenved, és az ez okból fellépő lokális, vagy kisugárzó fájdalom erre a zavarra hivatott figyelmeztetni a beteget. Ezek a pontok kialakulhatnak ülőmunka, mechanikai túlterhelés, belső szervi megbetegedés, trauma, vagy stressz hatására is. Ezek mellett azonban szintén ilyen jellegű izomgörcsök megjelenéséhez vezethetnek a helytelenül kezelt fertőzések, izom- és idegbántalmak, anyagcsere-működési rendellenességek, és endokrin működési zavarok egyaránt.

Mi a következménye, ha a kisugárzó fájdalompontot nem kezeljük?

Tekintve, hogy a fellépő fájdalom (mint minden más fájdalom) elsődleges funkciója a figyelmeztetés, ezért semmilyen esetben sem szabad figyelmen kívül hagynunk szervezetünk e jelzését! Ellenkező esetben íntúlterhelés, porcsérülés, gerinc- és porckorong panaszok, arc-, fog- és fejfájás, szélsőséges esetben pedig szédülés, hányinger alakulhat ki. Nem ritka, hogy a nem kezelt fájdalompont okozta szenvedés végigkíséri a beteget egész élete során…

Kisugárzó fájdalompont

Miért van szükség szakember segítségére a kisugárzó fájdalompont megkereséséhez?

Ahogy azt fent is érintettük: a fájdalompont indukálhat lokális (azaz helyi), vagy kisugárzó fájdalmat. A helyi fájdalom a az izomgörcs területén alakul ki így a beteg akár maga is kitapinthatja, mi több, számos esetben ösztönösen odanyúl, masszírozni, nyomogatni kezdi (bár ezzel az öngyógyító folyamat még nem indul meg). Összetettebb feladattal állunk szemben kisugárzó fájdalompont esetén, amikor is a páciens nem a valódi probléma területén érez fájdalmat.

Lehetséges például, hogy a fájdalom az egyik ujjban jelentkezik, míg a valódi kiváltó okot az alkar- izomzatban kell keresni. Ebben az esetben a terápia az alkarra kell, hogy összpontosuljon, hiszen az ujjban fellépő fájdalom pusztán a probléma tünete! Szakember segítségére van szükség tehát, hogy a panaszok, a betegség igazi okát találja meg, és kezdje el mielőbb kezelni! A szakszerű kezelés hatására pedig a tüneti panaszok (esetünkben az adott ujjban érzett fájdalom) is megszűnnek!

 

A kisugárzó fájdalompont kezelése akkor és most

Az orvostudomány hosszú évek óta keresi a megfelelő, hatékony és hosszú távú megoldást a kisugárzó fájdalompont kezelésére. Ezidáig esetleg gyógymasszázzsal, injekciókkal, ún. száraz-tű kezeléssel igyekeztek gyógyítani ezeket a pontokat, azonban ezek (mechanikai jellegüket tekintve) a páciens számára kellemetlennek, fájdalmasnak bizonyultak. A fenti kezelések másik fontos hátránya, hogy egy-egy kezelés önmagában szinte soha nem vezetett eredményre, ezért komplett kezeléssorozatra volt szükség, mely igen idő- és költségigényes, azaz sajnos nem kis terhet rótt a páciensre.

Az 5 évvel ezelőtt megjelent Safe Laser készülékek azonban lehetővé teszik a kisugárzó fájdalompont fájdalommentes és azonnali eredményes kezelését!

Milyen lépései vannak a fájdalompontok Safe Laser készülékkel történő kezelésének?

Mindenek előtt felmérjük, kivizsgáljuk a hozzánk látogató páciens mozgáskorlátozottságának mértékét, és egy konzultáció keretein belül meghallgatjuk a panaszait. Ezt követően megkeressük a fájdalom valódi okát, azaz a kisugárzó fájdalompontot. Ezt a pontot egy speciális tollal megjelöljük, hogy a beteg később is könnyedén megtalálja a kezelést igénylő területet. Majd lépésről lépésre megtanítjuk a Safe Laser készülék önálló, hatékony használatát. Végezetül ellenőrizzük, teszteljük az eredményt, a javulást (az ízületi mozgás terjedelmére fókuszálva). Szükség esetén szívesen javaslunk otthon végezhető gyakorlatokat, mellyel a kezelés hatékonysága tovább növelhető!

Valóban lehetséges javulást érezni egyetlen kezelés után?

A válaszunk határázott igen, és ezt számos sikertörténet bizonyítja! Egy középkorú hölgy térdfájdalommal kereste fel rendelőnket. Elmondta, hogy 8 hónapja alkalmazza sikerrel a fájó területen a Safe Laser 500 Infra készüléket, és bár a panaszai csökkentek, sajnos a fájdalom nem múlt el teljesen. Szakértő kolléganőnk a vizsgálat során feltérképezte a kisugárzó fájdalompont helyét, és azonnal meg is kezdte a kezelést. Páciensünk kínzó fájdalma azonnal jelentősen enyhült! A történet érdekessége, hogy bár a hölgy a térdében érzett fájdalomra panaszkodott, a fájdalompont a combizomban helyezkedett el, így a Safe Laserrel a comb egyik pontját kellett kezelni!

Miért érdemes tehát a kisugárzó fájdalompontot Safe Laserrel kezelni?

A Safe Laser terápia lokálisan alkalmazva is kiemelkedő eredményeket biztosít a páciens számára, azonban, ha fájdalom nem múlik el nyomtalanul, akkor feltételezhető, hogy kisugárzó fájdalompont áll a panaszok hátterében, mely hatékony gyógyítása speciális vizsgálatot, és szakértői segítségnyújtást igényel! A fájdalompont Safe Laser 500 Infra készülékkel történő kezelése nem okoz fájdalmat! A beteg bármikor, bárhol képes lesz az öngyógyításra: a konzultációt követően a szükséges ismeretek birtokában hatékonyan kezelheti magát akár saját otthonában; kockázatok és mellékhatások nélkül! Ez amellett, hogy időtakarékos, költséghatékony megoldás is! A kisugárzó fájdalompontok felfedezése valódi innováció volt egykor az orvostudomány világában; napjaink forradalmi újítása pedig e pontok fájdalommentes, helyes, hatékony, eredményes kezelése Safe Laser 500 Infra készülékkel!